Annons:

TUNA KLART FÖR DIVISION FYRA NÄSTA ÅR

IFK Tunas avancemang till nya division fyra blev klart i dag. Foto: Julia Fridell

TUNA KLART FÖR DIVISION FYRA NÄSTA ÅR

Det har varit nära i flera veckor. Nu är det helt klart. IFK Tuna spelar i division fyra nästa säsong. – Det känns helt perfekt, säger Michael Milton efter 5–1 (2–1) hemma mot AFC.

Annons:

Nya division fyra kan bli fantastiskt rolig nästa säsong. I dag blev IFK Tuna det tredje lokala laget att bli helt klart för serien. Sedan tidigare är Gullringens GoIF och Hultsfreds FK klara för serien – och även Storebro IF har en reell möjlighet att ta sig dit. 

Tuna har legat topp-fem under i stort sett hela säsongen och efter tre poäng på Tunhamra i dag har man nu de poäng som krävs för division fyra-spel nästa säsong. 

– Det känns fantastiskt bra. Jag tycker att hösten har varit bra. Vi har kastat bort en del poäng, men också vänt många matcher. Jag tycker att vår poängskörd känns ganska rättvis. 

Gick ifrån i andra

Tuna ledde med 2–1 efter en ganska hafsig första halvlek. Magnus Pettersson och Simon Pettersson såg till att IFK ledde med 2–0, men tyvärr släppte man in en hörna i halvlekens sista minut. 

Nu gjorde inte det så mycket. Tuna fick bättre struktur efter paus och vann klart rättvist. Simon Pettersson visade vägen med sitt 3–1-mål och Victor Gustavsson och Martin Carlsson kontrade in de två sista målen. 

– I första var det mycket chanser åt båda håll och den halvleken är jag lite missnöjd med. I andra gör vi vad vi ska och det kändes tryggt efter 3–1. De klev upp på slutet och då kontrade vi in två mål till, menar Milton.

Ska fira i kväll

Nu blir det fest i kväll. 

– Vi spela bowling och ta några bärs. Det är skönt att ha den biten klar. Det känns som att det varit på gång länge, men nu är det definitivt. Jag hade inte velat åka till Fågelfors och ha något att spela för nästa vecka.

Nu ska de blåvita försöka hjälpa Storebro i kampen om en division fyra-plats. 

– Vi ska göra vad vi kan för att hjälpa Storebro. För mig är det inte svårt att välja vilket lag av dem som man vill ha kvar i fyran. Det är roligare med derbyn. 

Magnus Pettersson och Martin Carlsson var bäst i Tuna i dag. 

– De håller ihop det väldigt bra. "Mange" har varit fantastisk hela året. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt