Annons:

Ströberg inför derbyt: ”Vi får väl räknas som lillebror”

Fredrik Ströbergs och Jonas Fors Storebro spelar en mycket viktig match borta mot Hultsfred i dag. Foto: Linus Johansson

Ströberg inför derbyt: ”Vi får väl räknas som lillebror”

En dryg mil skiljer mellan Hultsfred och Storebro. I dag möts de i en derbybatalj på Knektavallen i Hultsfred. – Visst är det speciellt att möta Hultsfred. Det känns verkligen som ett riktigt derby, säger Storebros målvakt Fredrik Ströberg.

Annons:

Det börjar dra ihop sig rejält i division fyra. En seger mot Hultsfred i dag skulle innebära att Storebro kliver upp på säker mark inför den sista omgången.

– Trots förlusten senast mot IFK Västervik så är känslan positiv. Vi kommer ju inte till Hultsfred som favoriter direkt och det är egentligen i de lägena vi har spelat som bäst den här säsongen, säger Fredrik Ströberg, som själv känner att formen har börjat infinna sig.

– För egen del börjar jag så smått komma in i det efter min skada och det är ju omöjligt att inte vara taggad inför ett sådant här möte.

Vad krävs för att ni ska vinna?

– Att vi jobbar tillsammans som ett lag och ligger rätt i defensiven. Sedan ska nog någon kunna peta in ett eller ett par mål.

Möter tidigare tränaren

Med två matcher kvar av seriespelet har Storebro allt i sina egna händer. Två segrar (mot Hultsfred och Sävsjö) innebär säkrat kontrakt.

– Vi får helt enkelt se till att fixa det, säger Fredrik Ströberg.

SIF-målvakten vittnar om att det är speciellt att möta Hultsfred, som slåss om seriesegern.

– Visst är det speciellt. ”Krille” Borgh, vår tidigare tränare, är ju i Hultsfred nu och det gör ju sitt till. Dessutom får vi väl räknas lite som lillebror för så länge jag kan minnas har Hultsfred legat högre upp i seriesystemet. Det känns verkligen som ett riktigt derby.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt