Annons:

ASLLANI LIGAMÄSTARE I ENGLAND

VIF-fostrade Kososvare Asllani blev engelsk mästare i dag. Foto: Jakob Karlsson

ASLLANI LIGAMÄSTARE I ENGLAND

Vimmerby IF-fostrade Kosovare Asllani upplever ett sagolikt fotbollsår. I augusti tog hon OS-silver med Sverige. I dag blev hennes Manchester City ligamästare för allra första gången.

Annons:

Kosovare Asllani flyttade till Manchester City i vintras. Det har slutat med stor succé, både för henne själv och laget. Asllani fick en mer defensiv roll i City och tog sig tillbaka in i landslaget. Där blev det OS-silver och avancemang till nästa års EM. 

I dag blev Asllani och Manchester City ligamästare för första gången i klubbens historia. Det stjärnspäckade laget har dominerat serien totalt och blott tappat fyra poäng. I dagens seriefinal var Chelsea tvingat att vinna – men City tog hem matchen med 2–0 och säkrade därmed mästerskapet. 

Med en omgång kvar skiljer hela tio poäng ned till Chelsea, som har en match mindre spelad. I och med segern är Asllanis City också klart för Champions League nästa säsong. 

Asllani har fått mindre speltid efter OS och missade ett antal matcher i ligan på grund av sin OS-medverkan. I dag blev hon inbytt i den andra halvleken. 

Asllani har ett år kvar på kontraktet med City och har tidigare sagt att hon saknar Sverige: 

– Jag har nästa säsong också och just nu tänker jag bara på det året jag har kvar. Men vi får se. Som sagt, jag saknar Sverige, sa hon till TT för en tid sedan. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt