Annons:

VIF-spelare på väg bort – nära övergång till moderklubben

Tage Falk ser ut att vara förlorad för Vimmerby IF och är nära en övergång till Frödinge/Brantestad SK. Foto: Ossian Mathiasson

VIF-spelare på väg bort – nära övergång till moderklubben

Enligt uppgifter till Dagens Vimmerby ska Vimmerby IF-försvararen Tage Falk vara på glid till moderklubben Frödinge/Brantestad SK.
– Det stämmer. Det lutar år det, säger 19-åringen. 

Annons:

19-årige Tage Falk flyttade hem till Frödinge efter ett år på fotbollsgymnasiet i Åtvidaberg 2018 och har spelat för Vimmerby IF i division 3 och division 4 de två senaste säsongerna.

Nu kan Dagens Vimmerby berätta att Tage Falk är högaktuell för en återkomst i moderklubben Frödinge/Brantestad i division 6.

– Det är inte helt hundra än men det lutar åt det, säger Tage Falk. 

"Verkar ha något bra på gång"

Det skulle i så fall betyda att Tage Falk tar två steg ner i seriesystemet. Nu vill han gå till moderklubben för att få tillbaka glädjen för fotbollen.  

– FBSK verkar ha något bra på gång och ser ut att få ihop ett bra lag. Jag trivs bra där ute samtidigt som det inte har gått så bra för varken mig själv eller laget i Vimmerby IF. Jag har väl inte trivts jättebra samtidigt som en del nyckelspelare har lämnat. En stor anledning till att jag funderar på FBSK är för att ”Nicke” (Niklas Gunnarsson) har gått dit. Det känns som att det kommer höja nivån, säger Tage Falk. 

Lutar övergång till FBSK

Falk kan användas på många olika positioner och spelade allt som oftast ytterback i VIF under den gångna säsongen. 

– VIF vill att jag ska testa ett tag när vi drar igång med träningarna igen, de har sagt att det inte gör någonting om frimånanden hinner ta slut. De har sagt att de kan släppa mig efter frimånaden. Det lutar starkt åt spel i FBSK. 

FBSK ser ut att få ihop ett starkt lag och lär kunna aspirera om uppflyttning.

– Jag vet inte vad FBSK har satt upp för mål, men jag har som mål att vi ska gå upp någon division.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt