Annons:

Bäckman efter kvalsmällen: ”Tre av målen var alldeles för billiga”

Jimmi Wickströms Storebro föll klart mot Norrahammar. Foto: Linus Johansson

Bäckman efter kvalsmällen: ”Tre av målen var alldeles för billiga”

Storebro IF förlorade den första kvalmatchen mot Norrahammar med 4-1. Nu är laget satt under hård press inför fortsättningen. – Det är två matcher kvar på säsongen. Vi kan inte göra något annat än att gå in för att vinna dem, säger SIF-tränaren Per Bäckman.

Annons:

Hemmalaget inledde kvalmatchen ganska tveksamt och efter en kvart kunde Norrahammar göra sitt första mål. Gästerna hade bud på ytterligare mål i den första halvleken medan Storebro hade svårt att komma till avslut. Den sista kvarten spelade SIF ändå upp sig och det såg mer lovande ut inför matchens andra halva.

Vass tremålsskytt

Men starten på den andra halvleken blev inte alls vad hemmalaget hade hoppats. Redan efter en minut placerade Oscar Folkesson in 2-0 och den uppförsbacken blev alldeles för brant för Storebro.

Hemmalaget hade förvisso en bra period efter målet. Visst skapades det en del lägen, men Storebro var inte tillräckligt heta på den sista tredjedelen den här dagen.

20 minuter in i halvleken kom också 3-0 och än en gång var det Oscar Folkesson som överlistade Fredrik Ströberg. Erik Pettersson reducerade i matchminut 77, men det var mer av akademisk betydelse. En viss Oscar Folkesson fastställde sedan slutresultatet till 4-1 i slutminuterna.

”Gav det en chans”

SIF-tränaren Per Bäckman hade blandade känslor efter matchen.

– Norrahammar var bra, men jag tycker att siffrorna blev lite för stora. Tre av deras mål var alldeles för billiga, säger Per Bäckman.

Trots det var inte Bäckman särskilt nedstämd.

– Jag tycker inte att vi gjorde en dålig insats. Vi gick ut och gav det en chans. Killarna jobbade, men det räckte inte och då får man acceptera det.

Inte fulltränade

Att Norrahammar var det bättre laget rådde det ändå ingen tvekan om.

– Framförallt hade de ett vasst forwardspar. De var skickliga än oss på sista tredjedelen. Vi gjorde lite för många individuella misstag för att det skulle räcka till. Men det är inte så mycket att snacka om, de vann rättvist.

Är Norrahammar ett av de bättre lagen ni har mött under säsongen?

– Nej, vi har mött betydligt bättre lag än så här, men det lilla extra fattades i dag. Många av våra nyckelspelare är inte fulltränade på grund av skador och det märktes i vissa situationer, säger Per Bäckman.

I den andra matchen i kvalgruppen spelade Malmbäck och Höreda 2-2. Nästa helg spelar Storebro borta mot Höreda.

– Det är bara att köra på. Vi har två matcher kvar på den här säsongen och kan inte göra något annat än att gå in för att vinna dem.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt