Annons:

Förlust för VIF – de vill ”JC” helst förlänga med

VIF-tränaren Johan Carlsson kan börja sikta in sig på nästa säsong. Foto: Linus Johansson

Förlust för VIF – de vill ”JC” helst förlänga med

Vimmerby IF:s division två-kontrakt säkrades utan att laget behövde springa en meter. I dag föll laget i den betydelselösa matchen mot Huddinge med 3–1. – Vi spelade dåligt i en kvart och det avgjorde, säger Johan Carlsson som nu kan börja planera nästa säsong.

Annons:

Efter Smedbys förlust mot Eskilstuna City i lördags blev Vimmerby klart för division två-spel 2017. Dagens match mot Huddinge saknade betydelse och Vimmerby föll med 3–1 mot tabelltrean.

– Det var en ganska bra match av oss. Vi borde haft ledningen i paus, men sedan gjorde vi en väldigt dålig förstakvart av andra och det avgjorde.

"För passiva" 

Huddinge gick fram till 2–0 i början av andra och satte senare även 3–0 efter att VIF flyttat fram och försökt forcera. I slutminuterna reducerade VIF genom Johan Lundin, framspelad av Oskar Stejdahl.

– Vi var alldeles för passiva i början av andra och det var dåligt försvarsspel över hela plan. Sedan är Huddinge ganska bra. De har lite spets som flera andra Stockholmslag.

Vimmerby IF:s mål gjordes av Johan Lundin. Han var även bäst i VIF-laget tillsammans med Nic Rydholm. 

 Behöver spetsspelare

Vimmerby IF har en match kvar innan man kan sätta punkt för 2016.

– Det är skönt att det är klart, men det går inte gratulera till en tiondeplats. Vi kan inte vara nöjda med det, även om det var starkt av oss att klara kontraktet. Vi lyfte oss när det behövdes och gjorde det lilla extra. Då får man flytet som behövs.

VIF inledde säsongen strålande – men föll sedan ned i en enorm svacka. Under hösten har man på ett starkt sätt lyckats rädda kontraktet.

– Vi har haft lite för tunn trupp och vi hade väldigt många avstängningar i våras och mycket skador. I slutet har vi haft kontinuitet i centrallinjen och det betyder mycket. Min uppgift att få ut det bästa av spelarna och det kan jag tycka att vi inte har fått. Jag tycker att vi har många unga nya killar som kan ta ett steg till kommande år, det blir intressant.

Vad skiljer jämfört med ett lag som Huddinge?

– De har lite spetskillar och killar som har spelat högre upp. Det skulle vi behöva hitta, men det är en kostnadsfråga. Den spetsen hittar vi inte i närområdet utan då får man leta utanför och det är många bitar som ska klaffa.

Har du någon drömvärvning?

– Filip Jägerbrink i Oskarshamn.

Har ni någon chans att kunna värva honom?

– Det tror jag inte.

 "Karlo och Nic"

Nyligen skrev Rickard Thuresson på ett nytt kontrakt med VIF – men många spelare står utan avtal nästa år.

– Ska vi hålla en högre nivå nästa år är det viktigt att förlänga med Karlo (Goranci) och Nic (Rydholm). Karlo är den där spetsen i sina bästa stunder. En sån som Markus Ahl är viktig på sitt sätt, jag kan räkna upp varenda en.

Räknar du med kontraktsförlängningar i veckan som kommer?

– Det tror jag säkert. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt