Annons:

Han blir Gullringens första nyförvärv:

Robin Hammar byter Södra Vis dress mot Gullringens.

Han blir Gullringens första nyförvärv: "Vill bli bättre"

Gullringens GoIF har gjort klart med sitt första nyförvärv inför nästa säsong. Det är föga förvånande Robin Hammar, 22. – Jag vill vara i en trupp med spelare som är ambitiösa, säger Robin Hammar.

Annons:

Redan i somras ville Robin Hammar lämna Södra Vi IF för Gullringen. Då blev det ingen övergång, något som Hammar personligen var kritisk mot.

Nu har han dock kritat på för det gulsvarta laget. Därmed blir han Gullringens första nyförvärv.

– Jag väljer Gullringen för att jag tycker det är väldigt intressant med deras satsning på unga och lokala spelare. Jag vill vara i en trupp med spelare som är ambitiösa och vill något med fotbollen och Gullringen jobbar hela tiden för att utvecklas och bli bättre. Just därför kändes Gullringen som rätt val. Sedan har jag alltid tyckt om Gullringen och tittade mycket på när de spelade fotboll förr när David Lindgren, Tomas Svensson, Emil Eklund och det gänget lirade, säger Robin Hammar. 

Nästa säsong spelar Hammar och Gullringen i division fyra. Anfallaren tror hårt på sitt nya lag. 

– Utan att ha någon stor koll på vad vi kommer ställas mot för motstånd så kan jag säga att jag tror mycket på den här truppen som finns i Gullringen. Som jag nämnde innan finns det ambitioner hos både spelare och hos klubben och man märker hur många människor runt omkring som engagerar sig och bryr sig om klubben och det gör att man får en känsla av att man gör det här tillsammans och det kommer ta oss långt.

Spelat i Södra Vi och Horn

Robin Hammar har tidigare spelat i division fem och sex med Södra Vi och Horn/Hycklinge. Moderklubben är Vimmerby IF. 

– Jag vet inte hur jag kommer stå mig i division fyra. Haft ett par säsonger i division sex och en säsong i division fem. Nu kliver jag upp på en nivå där det skiljer ganska mycket gentemot division fem och division sex och det är väl det jag är ute efter. Att få känna på motstånd, att få jobba hårt för min plats och verkligen kämpa för att lyckas.

Vad har du för mål med säsongen?

– Konkurrensen och kvalitén i truppen kommer enbart gynna min utveckling. Mina personliga mål är att slå mig in i truppen och utvecklas som fotbollsspelare. Att ta nästa steg i min utveckling som fotbollsspelare och att gå in och ge allt för mina medspelare och för klubben, det är där mitt fokus ligger.

Fokus på utvecklingen

I division fyra ställs Gullringen mot bland annat Hultsfreds FK och IFK Tuna. Eventuellt även Storebro IF, om de klarar kvalet. 

– Jag har inga speciella tanker angående serien. Mitt fokus är på Gullringen och min utveckling som fotbollsspelare.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt