Annons:

KLART I KVÄLL: Ohlsson fortsätter i Vimmerby

Daniel Ohlsson är klar för en fortsättning i Vimmerby IF. Foto: Linus Johansson

KLART I KVÄLL: Ohlsson fortsätter i Vimmerby

Daniel Ohlsson blir kvar som huvudansvarig tränare för Vimmerby IF:s damlag över säsongen 2017. – Jag ser fram emot att jobba ytterligare ett år med de här tjejerna, säger Daniel Ohlsson till Dagens Vimmerby.

Annons:

Under sin första säsong som tränare för Vimmerbys damlag förde Kisakillen Daniel Ohlsson laget till en tredjeplats i division två.

Fram till i dag har det varit oklart om det skulle bli en fortsättning som tränare i Vimmerby för Ohlssons del. Men nu är det alltså klart.

– Det har varit lite fram och tillbaka, men Vimmerby har mer eller mindre varit nummer ett hela tiden. Men samtidigt har jag varit öppen för förslag och velat lyssna på de andra klubbarna som har hört av sig också, säger Daniel Ohlsson.

Vill ha en bredare trupp

Det finns flera anledningar till att han gör ett andra tränarår i VIF.

– Dels har vi haft ett jävligt roligt år tillsammans, både spelare och ledare. Glädjen är väldigt viktig.  Dessutom kommer jag få behålla stora delar av truppen. Jag ser fram emot att få bygga vidare på det vi har gjort i år.

Tycker du att något saknas i truppen?

– Jag skulle vilja ha en lite bredare trupp. I år märktes det tydligt när vi tappade tongivande spelare. Det är något som vi jobbar på.

Osäker trio

När det gäller spelartruppen så står det klart att Vimmerby tappar Laura Nilsson, som har flyttat. Det finns frågetecken för Nathalie Johansson, Malin Söderlund och Matilda Strömdahl, som alla har börjar plugga. De två förstnämnda bor dock kvar i området och pendlar för studier som läget är nu.

– Självklart vill jag ha med allihop i Vimmerby. Men sen förstår jag förstås deras situation med plugget. Jag ska prata lite med dem och så får vi se vad som händer, säger Daniel Ohlsson.

Imponerad av HM IS-spelare

För en tid sedan hade Vimmerby en testmatch, där följande spelare fanns på plats:

Julia Ingemarsson, Hultsfred

Frida Pöder, Hultsfred

Sofie Johansson, Västerviks FF

Evelina Törngren, Frödinge/Brantestad

Louise Andersson, Frödinge/Brantestad

Hanna Nilsson, Frödinge/Brantestad

Lisa Melkersson, HM IS

Malin Lockström, HM IS

Emilia Rosenqvist, HM IS

Lina Nilsson, Kisa

Andrea Lundgren, VIF F02

– Det finns många duktiga fotbollsspelare där och jag fick bra respons. En spelare som såg väldigt intressant ut var Emilia Rosenqvist, säger Daniel Ohlsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt