Annons:

Skyttekungens egna ord: ”Jag har verkligen mognat”

Marcus Oskarsson Johansson ser fram emot att representera Vimmerby IF 2017. Foto: Simon Henriksson

Skyttekungens egna ord: ”Jag har verkligen mognat”

För några år sedan hade Marcus Oskarsson Johansson tröttnat på fotbollen. I år gjorde han 31 mål för Horn/Hycklinge - och 2017 spelar han för Vimmerby IF i division två. Snacka om tvära kast. – Det blir en rolig utmaning. Jag har vuxit väldigt mycket som spelare de sista åren, säger Marcus Oskarsson Johansson till Dagens Vimmerby.

Annons:

Många minns nog Marcus Oskarsson Johansson från hans tid i Gullringens GoIF. Talangen fanns där redan som 16-åring. Sedan bar det av till fotbollsgymnasiet i Åtvidaberg. En sejour som bara blev ett halvår lång.

– När jag kom tillbaka från Åtvidaberg vet jag inte vad som hände. Fotbollen var ingenting för mig längre. Jag bråkade med tränare och var inte alls mogen, säger Marcus Oskarsson Johansson.

Mognade med kaptensrollen

Vändningen kom för två år sedan när han började spela i Horn/Hycklinge.

– Då kände jag att fotbollen ändå var min grej, att jag var tvungen att skärpa till mig och verkligen mogna.

Den gångna säsongen vann han skytteligan i division fem nordöstra med 31 gjorda mål.

– Det var länge sedan jag var i sådan här form. Det gick riktigt bra för både mig och laget. Jag har verkligen haft två bra säsonger i Horn.

Hur skulle du beskriva årets framgång?

– Jag tror att jag har vuxit väldigt mycket både som spelare och människa. Jag blev vald till kapten och fick ta mer ansvar. Jag har verkligen mognat, det är nog det största som har hänt, säger den 20-årige anfallaren.

Förbättra snabbheten

Nu är han alltså Vimmerby IF:s första nyförvärv inför 2017.

– Det känns riktigt bra, det är ju det här jag har velat. Det känns väldigt spännande.

Hur skulle du beskriva dig själv som fotbollsspelare?

– Jag har bra passningsfötter och så har jag tränat upp avsluten det här året. Sen skulle jag säga att jag har bra spelförståelse och är ganska stark i närkamperna.

Vad behöver du förbättra?

– Snabbheten, jag behöver bli kvickare de första stegen. Sen måste jag hela tiden vara steget före i tanken eftersom det kommer bli mycket tuffare, säger Marcus Oskarsson Johansson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt