Annons:

Rejält uppsving för Södra Vi - och tredje nyförvärvet i hamn

Södra Vi IF:s sportchef, Ossian Mathiasson, har presenterat tre spelare de senaste dagarna. Foto: Linus Johansson

Rejält uppsving för Södra Vi - och tredje nyförvärvet i hamn

I går presenterade Södra Vi IF sina två första nyförvärv; John Nilsson och Pontus Holm. Nu står det klart att även Daniel Johansson från Gullringens GoIF är klar för division sex-klubben.
– Ett pangnyförvärv, säger SVIF:s sportchef Ossian Mathiasson.

Annons:

Det har hänt en hel del sedan Södra Vi IF ramlade ur division sex i höstas. Tränarna Ronny Eriksson och Emil Eklund har lämnat och ersatts av Peter Magnusson och Stefan Pettersson.

På spelarsidan står det klart att Patrik Nilsson (Djursdala), Robin Hammar (Gullringen), Jesper Carlsson (Ankarsrum) och Jonas Carlsson (Ankarsrum) lämnar SVIF. Flera spelare är dessutom osäkra till en fortsättning. En av dem är rutinerade Sonny Eriksson.

– Sonny är inte en spelare som jag räknar med i dagsläget. Det kan bli spel i Södra Vi, någon annan klubb eller så slutar han. Han tränade med oss i går och jag skulle vara tacksam om han ville spela med oss även nästa säsong, säger Ossian Mathiasson.

”Känns strålande”

Men det finns också en del positiva saker som har hänt på spelarsidan. I går presenterades John Nilsson (Gullringen) och Pontus Holm (Frödinge/Brantestad) som klara för SVIF. Och nu är även Daniel Johansson (Gullringen) klar för division sex-klubben.

– Att få in John Nilsson känns strålande. ”Jocke” Holm (målvakt i SVIF de senaste åren) har sagt att han vill spela ute nästa säsong så John var den första spelaren jag ringde. Han kommer att bli vår förstamålvakt och jag hoppas att han kan växa av det förtroendet. Pontus gjorde flera bra matcher i Frödinge den gångna säsongen och kan användas som både mittback och forward. När det gäller Daniel så är han ett pangnyförvärv för oss. Jag hoppas och tror att han kommer att användas som forward, då har han kapacitet att göra 10-15 mål.

Har ni fler nyförvärv på ingång?

– Det var de här tre spelarna vi har väntat på. Men visst tittar vi på några namn till, det kan bli max två-tre nya spelare ytterligare.

27 spelare på träning

Södra Vi, som hade problem med träningsfliten den gångna säsongen, verkar ha fått ett uppsving på den fronten. Förra veckan var man 25 spelare på en träning och i går tränade hela 27 spelare.

– Vi har plockat upp spelarna från 15-årslaget. Det finns 15 killar i 15-16-årsåldern som tränar flitigt. Jag hoppas att de kan utvecklas på ett bra sätt, säger Ossian Mathiasson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt