Annons:

FBSK satte press på VIF: ”Vi ska inte kunna förlora”

Daniel Ohlssons Vimmerby gick vidare till Smålandsfinal i futsal. Foto: Linus Johansson

FBSK satte press på VIF: ”Vi ska inte kunna förlora”

Frödinge/Brantestad SK var nära att spela bort Vimmerby IF från förstaplatsen i kvalgruppen. Men till slut blev det VIF som tog sig vidare i futsal-SM.
– Det är alltid nervöst när man inte har det i egna händer, säger VIF-tränaren Daniel Ohlsson.

Annons:

Tidigare i dag har vi berättat att Frödinge/Brantestad skrällvann mot Vimmerby, men att VIF ändå vann gruppen och tog sig vidare i futsal-SM.

Vimmerbytränaren Daniel Ohlsson var allt annat än nöjd över 1-0-förlusten mot FBSK.

– Jag vet inte vad vi höll på med, det var bedrövligt. Jag tycker inte att vi ska kunna förlora. Första tio minuterna skapade vi en hel del lägen trots att vi inte alls kom upp i normal standard. Jag tänker att vi kommer att få fler lägen och att någon boll skulle sitta. Men istället gjorde de 1-0 och då började vi stressa. Det var frustrerande att stå vid sidan, säger Daniel Ohlsson.

– Samtidigt måste jag ge Frödinge kredd, de spelade efter sina förutsättningar och gjorde det verkligen bra, fortsätter VIF-tränaren.

Såg avgörandet från sidan

I sin andra match för dagen vann Vimmerby mot Tjust med 7-0.

– Vi kom inte upp i normal standard i den första halvleken. Men vi hade ett bra snack i halvtid och gjorde det bättre i andra, säger Daniel Ohlsson,

VIF-tränaren stannade sedan kvar i Totebo för att se matchen mellan Frödinge/Brantestad och FC Oscarshamn. FBSK-seger där hade inneburit att division tre-laget vunnit gruppen. Men istället vann Oscarshamn med 2-1 och FBSK blev därmed trea i gruppen.

– Även om jag vet att Oscarshamn är ett bättre futsal-lag så var det lite nervöst. Det är alltid nervöst när man inte har saker och ting i egna händer.

Kan försvara titeln

Förra året blev Vimmerbys damlag Smålandsmästare i futsal. I och med kvalsegern får de nu chansen att upprepa den bedriften. I nuläget är såväl motstånd, spelplats som datum för finalspelet oklart.

– Jag räknar med att vi kommer att ansöka om att spela finalen i Vimmerby, säger Daniel Ohlsson.

Fotnot: Vi har sökt FBSK-tränaren Tomas Nilsson för en kommentar.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt