Annons:

JUST NU: Mittfältaren klar för två nya år i VIF

Vimmerby IF fyller på truppen med ytterligare en spelare. Foto: Linus Johansson

JUST NU: Mittfältaren klar för två nya år i VIF

Vimmerby IF har förlängt kontraktet med ytterligare en spelare. Den här gången handlar det om Karl-Viktor Söderquist, som har skrivit på ett tvåårskontrakt.
– Det ska bli riktigt kul. Nu är det bara vänta tills träningen startar i januari, sedan är det all in, säger Karl-Viktor Söderquist.

Annons:

Mittfältaren Karl-Viktor Söderquist kommer ursprungligen från Västervik, men har också tre år bakom sig på fotbollsgymnasiet i Åtvidaberg. I somras anslöt han till Vimmerby och nu står det alltså klart att det blir en fortsättning i VIF.

 Värmbol (från Katrineholm, reds. anm.) var intresserade ett tag och då visste jag inte riktigt hur jag skulle göra. Jag blev inbjuden till en testmatch, men jag var sjuk så jag åkte inte dit. Det har tagit lite tid, men nu har jag kommit fram till att det känns bäst att fortsätta i Vimmerby, säger Karl-Viktor Söderquist.

Vad säger du om din halva säsong i Vimmerby?

 Det kunde absolut ha gått bättre, men jag tycker ändå att jag gjorde det okej. Jag är en central spelare, men placerades på fel position ibland och då är det lite svårare.

Förbättra det fysiska spelet

Karl-Viktor Söderquist ser nu fram emot att få spela en hel säsong med Vimmerby.

 Det är sköna grabbar i laget så det ska bli riktigt kul. Nu är det bara att vänta tills träningen startar i januari, sen är det all in.

Vad kan du förbättra?

 Jag kan förbättra mycket. Dels hur jag tar mig framåt med bollen, att gå rakare mot mål. Sen kan man alltid förbättra det fysiska spelet, det är stor skillnad mellan junior- och seniorfotboll.

 Han tror att Vimmerby kan få en rolig säsong.

 Allt beror ju på oss själva, hur vi presterar. Men med det laget vi har kan vi vara ett topplag i division två. Jag tror att det kommer gå mycket bättre än vad det gjorde i år, säger Karl-Viktor Söderquist.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt