Annons:

Sista hemmamatchen – VIF går för andraplatsen

På lördag spelar Vimmerby IF sin sista hemmamatch för säsongen. Foto: Dick Johansson

Sista hemmamatchen – VIF går för andraplatsen

Fyra lag slåss om andraplatsen i division två. Vimmerby IF bör ha en bra chans – men då krävs seger hemma mot Kalmar Södra på lördag. – Har vi samma inställning som sist ska vi ta en trepoängare till, säger coachen Håkan Ericsson.

Annons:

Efter några sämre insatser fick VIF ett lyft genom förra helgens storseger mot IFK Kalmar (4-1). Idag väntar nästa topplag då Vimmerby spelar sin sista hemmamatch för säsongen. Kalmar Södra kommer till Arena Skobes.

– Det är lite spänt eftersom vi har gjort några sämre matcher och gjorde en bra match senast. Vi vet inte riktigt var vi står, men har vi samma inställning som senast ska vi ta en ny trepoängare.

Kalmar Södra vann vårmötet.

– Vi har svårt för dem. De är ett sämre fotbollslag än IFK Kalmar, men de är tyngre och mer fysiska. I våras köttade de ned oss och det gäller att vi sätter fart på bollen och vågar spela. Vi måste försöka rulla bollen och vilja vara delaktiga i spelet.

VIF har en stor chans att nå andraplatsen, som möjligen kan innebära kval till division ett.

– Det är en ganska liten chans, men oavsett om det blir kval eller inte är vi taggade för att komma tvåa. För vårt egos skull vill vi komma tvåa och vi bör ha en bra chans. 

Malin Engströms tankar om matchen hittar du på Malins Fotbollsblogg: http://www.dagensvimmerby.se/bloggar/e/16/malins-fotbollsblogg/

Fakta

VIF:s startelva: Kristina Rödin – Amanda Lundberg, Nathalie Milton, Malin Söderlund, Moa Torstensson – Malin Engström, Hanna Ericsson, Alicia Strand, Kajsa Gunnarsson – Nathalie Johansson, Brendah Henrysson.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt