Fina resultat av SVIF:are - tog fem medaljer i Norrköping

Sebastian och Emilia Håårdh tog två medaljer var i Norrköping. Foto: Privat

Södra Vi IF:s friidrottare visade framfötterna när inomhustävlingen Kanonspelen avgjordes i Norrköping den gångna helgen. Allra bäst gick det för Sebastian och Emilia Håårdh, som tog varsin guldmedalj och varsin silverpeng.

I F8-klassen representerades SVIF av Elin Jonsson och Wilma Lindström, som tävlade i längdhopp, 60 meter och 200 meter. Elins främsta placering blev en femteplats i längdhopp medan Wilma, som gjorde sin första inomhustävling, satte personbästa i samtliga grenar.

Vann jämn final

Emilia Håårdh och Amanda Lind tävlade i F9-klassen. Emilia satte personbästa i sitt kvalheat på 60 meter och vann sedan en jämn final. Det blev dessutom silver i längdhopp, där hon satte personbästa, 3,62 meter, i sitt sista hopp. Amanda tävlade i 60 meter, 200 meter och längdhopp och tog sig för första gången i tävling förbi tremetersmarkeringen i längdhopp.
I F10-klassen var Dina Johansson ensam deltagare från Södra Vi IF. Hon satte nya personbästa i både höjdhopp och längdhopp.

Silver till Linnea

Julia Karlsson tävlade i fyra grenar i F11-klassen. Bäst gick det i kula där hon satte personbästa, vilket gav en femteplats i grenen.
I F12-klassen tävlade Emma Jonsson och Linnea Lind. Emma tävlade i längdhopp, kula, höjdhopp och 60 meter. Linnea gjorde ett fint kvalheat i 60 meter häck, där det blev nytt personligt rekord. I höjdhopp blev det en fjärdeplats och även i den grenen blev det ett personligt rekord. Hon krönte en fin tävlingsdag med en silverpeng på 800 meter, även där blev det personligt rekord.

Stark insats av Sebastian

Sebastian Håårdh tävlade i P12-klassen och hade som sagt en bra tävlingsdag. Han tog guld i 60 meter och silver, efter ett personbästa, i längdhopp. Det blev dessutom fjärdeplatser i höjdhopp och kula (nytt rekord).
SVIF deltog också med ett lag i 4x200 meter. Laget bestod av Linnea Lind, Amanda Lind, Julia Karlsson och Emma Jonsson. Tjejerna hade aldrig tidigare sprungit någon stafett, men slutade på en fin sjundeplats.
I lagtävlingen slutade SVIF på en elfte plats av 35 deltagande föreningar.