Annons:

  • Tolv SVIF-friidrottare avslutade inomhussäsongen

    Julia Karlsson, Melina Michel, Hellen Michel, Emma Jonsson och Linnea Lind var några av friidrottarna som tävlade för Södra Vi IF i Växjö. Foto: Privat

  • Tolv SVIF-friidrottare avslutade inomhussäsongen

    Emilia Håårdh fick kliva högst upp på pallen. Foto: Privat

Tolv SVIF-friidrottare avslutade inomhussäsongen

Under första helgen i april deltog tolv friidrottsungdomar från Södra Vi IF i Växjömångkampen, som avgjordes i Telekonsult Arena. Tävlingen avslutade inomhussäsongen 2016/17.

Annons:

I F8-klassen bestod trekampen av kula, längdhopp och 60 meter. Södra Vi IF representerades av Elin Jonsson, Smilla Michel och Wilma Lindström. Elin slutade sjua totalt och slog ett personligt rekord medan Wilma placerade sig som nummer 13 med tre personbästa. För Smillas del var det tävlingsdebut och hon slutade på en 27:e plats.

Seger för Håårdh

F9-klassens trekamp bestod även den av kula, längdhopp och 60 meter och från SVIF deltog Amanda Lind, Fenja Michel och Emilia Håårdh.
Emilia Håårdh tog hem totalsegern i trekampen efter att ha vunnit 60 meter, placerat sig som tvåa i längdhopp och avslutningsvis vunnit kultävlingen. Hon noterades också för flera personliga rekord. För Amanda Linds del blev det också flera rekord och det räckte till en sjätteplats. Fenja gjorde tävlingsdebut och slutade på en fin tiondeplats.

Fina insatser

Dina Johansson tävlade i F10 och även där var det trekamp som gällde. Hon slutade på en total 17:e plats. Dina satte nya personliga rekord i samtliga tre grenar.
I F11-klassen tävlade Julia Karlsson och hon slutade på placering 13 och slog två personliga rekord.
I F12 hade SVIF med trion Linnea Lind, Emma Jonsson och Melina Michel. Här tävlades det i 60 meter häck, höjdhopp, kula och längdhopp. Linnea slutade sjua totalt och satte dessutom två personliga rekord. Fyrkampen hade också DM-status och där blev Linnea fyra. För Emmas del blev det en total 15:e-plats i fyrkampen och hon satte nya personliga rekord i samtliga grenar. Melina gjorde sin första tävling och slutade på plast 17.
Även i F13-klassen stod fyrkamp på programmet. Hellen Michel gjorde tävlingsdebut i klassen och slutade på placering 15.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt