Annons:

SVIF-friidrottare tog dubbla guld på östsvenska mästerskapet

Emilia Håårdh från Södra Vi IF svarade för en bra insats och tog dubbla guld när Östsvenska mästerskapet avgjordes i Norrköping. Foto: Privat

SVIF-friidrottare tog dubbla guld på östsvenska mästerskapet

Emilia Håårdh, friiidrottare från Södra Vi IF, kammade hem dubbla guld när Östsvenska mästerskapet avgjordes i Norrköping i söndags. 

Annons:

Östsvenska mästerskapet i friidrott, tidigare nämnt som distriktsmästerskap, avgjordes i Norrköping i söndags. Tävlingen avgjordes för aktiva i föreningar i Östergötland, Småland och Blekinge. 

Södra Vi IF fanns representerade i tre klasser: Nova Mattsson (F12), Amanda Lind och Emilia Håårdh (F14) och Sebastian Håårdh (P17). 

Håårdh tog dubbla guld

Nova Mattsson tog brons på 60 meter med nytt personbästa på 9,01 sekunder och satte även nytt personbästa i höjdhopp med 1,34 meter, vilket gav en sjätteplats i F12-klassen. 

Amanda Lind och Emilia Håårdh tävlade i F14-klassen. Amanda Lind slutade på fjärdeplats på 80 meter och i tresteg och satte nya personbästa i båda grenarna.

Emilia Håårdh fortsätter visa god form och tog hem guldet på 80 meter på finfina tiden 10,23, vilket var lite för mycket medvind för att det ska godkännas som nytt personbästa. Hon tog även hem guldet i tresteg och satte nytt personbästa med 9,93 meter. 

Tillbaka efter lång skadefrånvaro

Sebastian Håårdh är tillbaka och visar gryende form efter tio månaders skadefrånvaro och ställde upp i både längdhopp och kula i P17-klassen.

Han tog guld i kula med nytt personbästa på 11,62 meter. Det blev en jämn kamp i längdhoppstävlingen där han tog ledningen i tredje hoppomgången med ett mäktigt hopp på 6,50 meter. Han var i ledning till tävlingens absolut sista hopp där han blev omhoppad av träningskamraten Gabriel Darin från IF Udd som slog till med ett hopp på 6,58 meter.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt