Annons:

  • Nytt medaljregn över SVIF:s friidrottsungdomar

    Hela SVIF-gänget samlat innan tävlingen i Oskarshamn. Foton: Privat

  • Nytt medaljregn över SVIF:s friidrottsungdomar

    Bakre raden från vänster Linnea Lind, Emma Jonsson, Julia Karlsson. Främre raden från vänster Emilia Håårdh, Jenna Jonsson.

Nytt medaljregn över SVIF:s friidrottsungdomar

Nyligen avgjordes tävlingen Majspelen i Oskarshamn. För friidrottsungdomarna i Södra Vi IF slutade det med hela 21 medaljer.

Annons:

I F9-klassen tävlade Elin Jonsson, Amanda Lind, Emilia Håårdh och Jenna Jonasson för SVIF:s räkning. Tjejerna stod för många fina prestationer. Det blev guld för Jenna på 600 meter och samma valör på medaljen för Emilia på 60 meter. Amanda satte nytt personbästa på 60 meter och i längdhopp medan Jenna persade på 600 meter och 60 meter och tog dessutom ett brons i den sistnämnda grenen. Emilia satte nytt personbästa på 60 meter och tog hand om silvermedaljen i längdhopp.

Debuterade

Julia Karlsson, Nema Fredriksson, Ronja Olsson och Roya Yousefi tävlade i F11-klassen. Julia hade en bra start på utomhussäsongen och tog silver i kula, längdhopp och 600 meter samt brons på 60 meter. För Nema, Ronja och Roya var det tävlingsdebut och de ställde upp i längdhopp, 60 meter och kula.
I F13 tävlade Linnea Lind och Emma Jonsson. Båda ställde upp i diskus, kula, 60 meter, 600 meter och längdhopp. Emma satte nytt personbästa i diskus vilken gav henne en tredjeplats och det blev dessutom ett silver på 600 meter. Linna tog guld på 600 meter och brons på 60 meter. Hon satte nya personbästa i de grenarna samt längdhopp.

Fyra guldmedaljer

Sjuårige Jason Jonasson tävlade i P9-klassen i längdhopp och blev femma där med ett nytt personbästa.
Oskar Hansson, Elias Holmberg och Sebastian Håårdh representerade Södra Vi IF i P13-klassen. Oskar och Elias gjorde tävlingsdebut och för den förstnämnda blev det guld på 200 meter och silver i längdhopp. Elias tog silver i både kula och 60 meter samt brons i längdhopp. Allra bäst gick det för Sebastian Håårdh, som tog guld i diskus, längdhopp, kula och 60 meter. Han satte nytt personbästa i kula och 60 meter.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt