Annons:

  • Sex DM-medaljer för Sebastian Håårdh

    Sebastian Håårdh dominerade rejält på DM. Foton: Privat

  • Sex DM-medaljer för Sebastian Håårdh

    Jenna och Jason Jonasson.

  • Sex DM-medaljer för Sebastian Håårdh

    Wilma Lidström och Elin Jonsson.

Sex DM-medaljer för Sebastian Håårdh

Sebastian Håårdh, som tävlar för Södra Vi IF, hade något av julafton när Smålands-DM nyligen avgjordes i Habo. Han tog inte mindre än sex medaljer, varav två guld, i P12-klassen.

Annons:

Guldmedaljerna kom i 60 meter och 60 meter häck. I båda grenarna satte han dessutom personbästa och i 60 meter blev det till och med ett nytt banrekord på Slättens IP. Sebastian Håårdh fyllde på med silvermedaljer i längdhopp, kula (personbästa) och diskus samt brons i höjdhopp (personbästa). Spjut var den enda grenen där han missade medalj, där blev det istället en sjätteplats.

I F12-klassen tog Linnea Lind silver i höjdhopp och brons på 600 meter (personbästa). Hon hade även topp sex-placeringar i tresteg (personbästa), spjut, 60 meter häck och längdhopp (personbästa).

I samma klass hade Emma Jonsson sin bästa placering i slägga, där hon blev fyra och slog ett personligt rekord. Personbästa blev det också på 600 meter samt i kula.

Trekampsseger

Södra Vi IF:s friidrottare har varit i väg på ytterligare tävlingar den senaste tiden, med goda resultat, bland annat i Habo Challenge.

I F10 hade Ronja Olsson sin bästa placering i kula, där hon blev fyra.

I F9 gick det bäst för Emilia Håårdh, som vann tvåa grenar och blev tvåa i en och med det också segrade i trekampen. Amanda Lind tog en pallplats och blev totalfyra i trekampen.

I F8-klassen placerade sig Elin Jonsson som totaltvåa i trekampen och Wilma Lidström blev fyra. 

Sju förstaplatser

I Grosvadskampen i Finspång firade syskonen Jason och Jenna Jonasson stora triumfer. Jason, som tävlade i P7, vann samtliga fyra grenar han ställde upp i. För Jenna blev det tre förstaplatser och en andraplats i F9-klassen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt