Annons:

Vilken insats av Sebastian – vann fem DM-guld

Sebastian Håårdh tog fem guldmedaljer i DM. Foto: Privat

Vilken insats av Sebastian – vann fem DM-guld

Sebastian Håårdh imponerade rejält under den gångna helgens inomhus-DM i friidrott. Håårdh, som tävlar för Södra Vi IF, plockade hem fem guldmedaljer på lika många starter. Totalt blev det elva DM-medaljer för SVIF.

Annons:

Inomhus-DM avgjordes i Telekonsult Arena i Växjö och Södra Vi IF fanns på plats med fyra friidrottare. Sebastian Håårdh var den av dem som lyckades bäst. Eller vad sägs om fem guldmedaljer på lika många starter?

Sebastian tävlade i P13-klassen och gulden kom i längdhopp, kula, 60 meter, höjdhopp och 200 meter. Han satte nya personliga rekord i tre grenar: 60 meter, 200 meter och längdhopp. En minst sagt imponerande insats av den unge SVIF-friidrottaren.

Flera medaljer

Julia Karlsson tävlade i F12-klassen och tog guld på 800 meter och brons på 1 500 meter. Hon tävlade också i 200 meter, 60 meter häck och höjdhopp. Julia gjorde en mycket fin tävling och satte personbästa i samtliga grenar.

I F13-klassen blev det dubbla silver (1 500 meter och tresteg) samt brons (800 meter) för Linnea Lind. Hon putsade sina personliga rekord på 1 500 meter och i tresteg. Det blev dessutom dubbla femteplatser i höjdhopp och längdhopp.

Anders Håårdh ställde upp på 200 meter i klassen M40 och sprang hem ett DM-guld där.

I lagtävlingen slutade Södra Vi IF på en 15:e plats av 30 deltagande lag.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt