Annons:

Pangstart på säsongen: SVIF-friidrottarna tog 15 medaljer

Södra Vi IF:s unga friidrottare har startat säsongen starkt. Foto: Privat

Pangstart på säsongen: SVIF-friidrottarna tog 15 medaljer

Södra Vi IF fick en flygande start på säsongen. Under Majspelen i Oskarshamn stod klubbens unga friidrottare för många fina insatser. Totalt blev det hela 15 medaljer och 18 personbästa.

Annons:

I F9-klassen hade Södra Vi IF med Elin Jonsson och Signe Isaksson. Elin tävlade i längdhopp, 60 meter och 600 meter och satte personbästa i längdhopp. Hon tävlade också i kula, i F11-klassen, och även där blev det ett personligt rekord. Signe ställde även hon upp i längdhopp, 60 meter och 600 meter. För henne var det den första tävlingen och den kröntes med en tredjeplats på 600 meter.

Flera silvermedaljer

Amanda Lind, Matilda Isaksson och Emilia Håårdh tävlade i F11-klassen. Amanda tävlade i längdhopp, kula, 60 meter och 600 meter. Hon satte nya personbästa i kula, längdhopp och på 600 meter. Matilda tävlade i längdhopp, 60 meter och 600 meter och det slutade med flera personbästa samt silvermedaljer i samtliga grenar. Emilia tävlade i kula och satte personbästa, vilket räckte till en tredjeplats.

Håårdh briljerade

Sebastian Håårdh imponerade i P13-klassen och tog guld i samtliga grenar han ställde upp i, längdhopp, 60 meter, diskus och kula. Han satte personbästa i längdhopp och på 60 meter.
I F13 tävlade Emma Jonsson, Linnea Lind och Julia Karlsson. Emma tog guld i diskus och på 600 meter samt silver i kula, där hon också putsade sitt personliga rekord. Dessutom blev det en rekordtid på 200 meter. Linnea satte nytt personbästa i längdhopp och det räckte till en guldmedalj. Hon kom dessutom trea på 60 meter och tävlade dessutom i kula. Julia tog silver i diskus med ett nytt personbästa. Hon tävlade även på 60 meter, 200 meter och längdhopp och satte personbästa på 60 meter samt i längdhopp.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt