Annons:

  • Sebastian dominerade i DM – tog dubbla guld

    Sebastian Håårdh tog sex medaljer, varav två guld, i DM. Foton: Privat

  • Sebastian dominerade i DM – tog dubbla guld

    Syskonen Jenna och Jason Jonasson lyckades bra i Finspång.

Sebastian dominerade i DM – tog dubbla guld

Sex DM-medaljer på lika många starter, varav två guld. Det blev facit för Södra Vi IF:s friidrottare Sebastian Håårdh när DM avgjordes på Finnvedsvallen i Värnamo.

Annons:

Sebastian Håårdh dominerade i P13-klassen och tog guld i både tresteg och längdhopp. I tresteg blev det nytt personbästa med 10,06 och i längdhopp blev det en riktigt rafflande tävling där SVIF:aren hoppade 5,06.

Men medaljskörden stannade inte där för Sebastian Håårdh. Han tog dessutom silver i kula, höjdhopp och 60 meter samt brons i diskus. I sitt sista diskuskast slog han till med ett nytt personbästa, över fyra meter längre än hans tidigare rekord.

Flera medaljer

Linnea Lind och Emma Jonsson tävlade i F13-klassen i DM. Linnea Lind tog silver i både tresteg och på 1 500 meter. I tresteg blev det ett nytt personbästa med längden 9,23. Emma Jonsson tog brons på 600 meter och tävlade i en mängd andra grenar.

Julia Karlsson representerade Södra Vi IF i F12-klassen och hon tog silver på 1 500 meter och även hon tävlade i flera grenar.

Jenna tog fem medaljer

Jenna Jonasson och Jason Jonasson har också varit i väg och tävlat, detta i Grosvadskampen i Finspång. Jenna tävlade i F10 och tog tre guld och två silver. Det blev guldmedaljer i kula, höjdhopp och 400 meter samt silver i längdhopp och 60 meter. Hon satte nytt personbästa i kula, längdhopp, 400 meter och 60 meter.

Jason tävlade i P8-klassen och han tog guld på 400 meter och i kast med boll. Dessutom blev det silver på 60 meter och han satte personliga rekord i samtliga grenar.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt