Dubbla guld till Sebastian

Sebastian Håårdh tog två guld. Foto: Privat

Under lördagen begavs sig fyra friidrottare från Södra Vi IF till Karlskrona för att delta i tävlingen Karlskronaspelen som anordnades av KA2. Bäst gick det för Sebastian Håårdh, som tog två guldmedaljer.

Sebastian Håårdh tävlade i P11-klassen och ställde upp i 60 meter, diskus, 200 meter och kula. Sebastian fortsätter att visa fin form på löparbanorna och tog hem guldet på både 60 meter och 200 meter. Det blev även nytt personbästa på 200 meter med tiden 30.81. I kastgrenarna gick det också bra för Sebastian och han satte nya personbästa i båda grenarna. I diskus kastade han 22.07 vilket gav honom en andraplats i tävlingen. I kula blev det en femteplats.

Fina resultat

Åttaåriga Jenna Jonasson & Emilia Håårdh tävlade i F9-klassen och ställde upp i kast med boll, 60 meter, längdhopp, kula och 400 meter.
Jenna tog en fjärdeplats i kast med boll och Emilia kastade till sig en sjundeplats. Båda satte nya personbästa i grenen. På 60 meter tog sig båda vidare till final. I finalen sprang Emilia hem segern och Jenna slutade på en åttondeplats. I längdhoppsgropen blev det en fjärdeplats för Emilia och Jenna slutade på en sjundeplats. I kulstötningen blev det en sjätteplats för Emilia och en åtondeplats för Jenna. Tjejerna avslutade dagen med 400 meter och där spurtade Jenna till sig en silverpengar efter att hon återigen disponerat sitt lopp utomordentligt. Emilia låg länge etta i loppet men orkade inte hela vägen och slutade på en fjärdeplats.

Slog personbästa

I P7-klassen tävlade Jason Jonasson i grenarna längdhopp, 60 meter och kast med boll. I längdhoppet blev det en femteplats. På 60 meter togs sig Jason vidare till final och i finalen slutande han på en sjundeplats. Det blev en fjärdeplats i kast med boll och Jason satte samtidigt nytt personbästa i grenen.