Annons:

Karlsson klev fram i makalös match: ”Hade gåshud”

Kim Karlsson har precis gjort viktiga 10-8 i Vimmerbys segermatch mot Nässjö. Foto: Linus Johansson

Karlsson klev fram i makalös match: ”Hade gåshud”

Kim Karlsson har gjort det förr. I kväll gjorde han det igen. Klev fram när det som bäst behövdes.
– Det var en match vi var tvungna att vinna så jag kände att det var dags att kliva fram, säger Kim Karlsson med ett snett leende efter VIBK:s 13-11-triumf.

Annons:

Matchen mellan Vimmerby IBK och Nässjö var makalös på många sätt. Inte minst den tredje perioden, som VIBK vann med 8-5 (!). Till slut blev det också tre blytunga och nödvändiga poäng efter hemmaseger med 13-11.

– Man slets verkligen mellan hopp och förtvivlan flera gånger under matchen. I första perioden kändes Nässjö heta och sprang mycket. De var verkligen här för att göra något bra och vi kom inte riktigt in i det. Vi för ju matchen långa perioder, men sen kommer det en chansboll och ett skitmål gång på gång, säger Kim Karlsson.

”Ska inte få hända”

Inför den sista perioden ledde Nässjö med 6-5. Vimmerby fick dock en superstart på den tredje perioden när Kim Karlsson kvitterade till 6-6 efter bara 51 sekunder. Men bara en halvminut senare tog Nässjö ledningen igen.

Det kändes som att ni aldrig riktigt fick grepp om matchen?

– Nej, så fort vi kvitterade eller tog ledningen så gjorde de ett snabbt mål. Men när vi gick fram till 9-7 var de tvungna att börja trycka på och vi fick mer ytor. Sen vet jag inte vad som hände i slutet, det var helt sjukt. Vi ledde med tre mål med 30 sekunder kvar, men ändå blev det spännande. Det ska inte få hända.

Var det säsongens märkligaste match?

– Förra helgens match (mot Jönköping) var också märklig. Då var vi inte ens med i matchen, men lyckades ändå vinna. Här tycker jag att vi ska vinna, vi var spelförande och vi var bättre. Men absolut, en av de märkligaste matcherna är det, skrattar Kim Karlsson.

Fick inget andrum

Kim Karlsson själv klev fram genom att göra 6-6, 8-7, 10-8, 13-11 samt assistera till 11-8. Totalt gjorde VIBK:s förstafemma sex mål i den sista perioden.

– Vi vet att när vi väl sätter fart på bollen så kommer målen. Det självförtroendet har vi i oss. Det var skönt att vi kunde kliva fram.

Var du orolig någon gång?

– Vi låg under inför tredje så det är klart att man var orolig. Vi fick aldrig andrum. Men man tror ju ändå att det ska gå och det gjorde det ju till slut. Det var förbannat skönt.

Tror på Nässjö

Vimmerby har nu fortsatt chans att avancera till division ett inför den sista omgången. Det som krävs är tre poäng borta mot Örlogsstaden samtidigt som Jönköping förlorar mot Nässjö på bortaplan.

– Vi kan inte göra annat än att spela på, vinna vår match och hoppas på hjälp. Spelar vi så här kommer vi att vinna. Och jag tror absolut att Nässjö kan slå Jönköping. Förra året hade vi allt i egna händer i den sista omgången och då gick det åt helvete så det kanske går åt andra hållet i år, säger Kim Karlsson.

VIBK-spelaren passade också på att hylla publiken och klacken.

– Jag fick gåshud när jag sprang in på planen. Det var jävligt kul. Jag vill ge en stor eloge till alla som var här och framförallt klacken.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt