Annons:

VIBK avslutade med jätteskräll: ”Är grymt stolt”

Vimmerby besegrade seriesegrande Tranås. Foto: Linus Johansson

VIBK avslutade med jätteskräll: ”Är grymt stolt”

Säsongens sista match. Då passade Vimmerby IBK:s damlag på att göra en toppinsats. Serieledande Tranås slogs tillbaka med 4-3 på hemmaplan.
– Jag är grymt stolt, det var en väldigt bra insats, säger VIBK-tränaren Marcus Edgren.

Annons:

Tranås har varit överlägset i damernas division två den här säsongen. Inför den sista omgången var seriesegern säkrad sedan länge och laget hade bara förlorat en av 17 matcher. I kväll kom Tranås andra förlust när Vimmerby vann med 4-3.

Bästa för säsongen

VIBK gjorde framförallt en mycket stark förstaperiod där Emelie Karlsson gjorde 1-0 och Amanda Anemyr utökade till 2-0. Då var matchen inte mer än åtta minuter och en sekund gammal.

– Vi gjorde en jättebra förstaperiod där vi kom ut starkt, satte hög press och störde dem rejält från start. Vi fick dem lite ur balans och det var skönt att få lite utdelning också. Det var kanske vår bästa period den här säsongen, säger Marcus Edgren.

Oroligt efter 4-3

Hemmalaget gick sedan ned sig lite i den andra perioden och drog på sig tre utvisningar. Tidigt i perioden reducerade Tranås till 2-1.

– Vi gick ned oss lite, men det var ändå ingen dålig period. Tranås skapade inte så mycket bortsett från när de hade powerplay. Orken tröt lite, men inför den sista perioden fick vi spelarna att glömma det och bara köra på.

Tidigt i den sista perioden kvitterade Tranås, men bara en dryg minut senare återtog VIBK ledningen genom Emelie Karlsson. Greta Koponen gjorde sedan 4-2 innan Tranås reducerade till 4-3 med knappt sju minuter kvar att spela.

– Det är klart att det blev lite oroligt när de gjorde 4-3-målet. De lade in mycket höjdbollar mot mål och krigade. Men de skapade inga jättechanser egentligen, säger Marcus Edgren.

Sugen på fortsättning

Hela laget fick förstås beröm för en mycket bra insats.

Vimmerby, som tappade en del spelare inför säsongen, slutade sexa i tabellen med 25 inspelade poäng. I den sista omgången tog sig VIBK förbi HM IS i tabellen.

– Vi är nöjda med sjätteplatsen och med poängutdelningen. Det är bara Westervik som vi inte har tagit poäng mot.

I nuläget är det inte klart om Marcus Edgren fortsätter som tränare för Vimmerby över nästa säsong.

Är du sugen på en fortsättning?

– Det är jag absolut. Speciellt efter en sådan här avslutning.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt