Annons:

VIBK-stjärnan sjuk inför avgörandet: ”Räknar med honom”

Victor Wall har varit sjuk i veckan och det finns ett litet frågetecken kring hans medverkan i morgondagens avgörande. Foto: Linus Johansson

VIBK-stjärnan sjuk inför avgörandet: ”Räknar med honom”

I morgon kväll avgörs allt för Vimmerby IBK. Antingen blir det jubel och avancemang till division ett - eller ett nytt deppigt avslut och spel i division två även nästa säsong.
– Det vore givetvis fantastiskt roligt om vi kan ta steget upp i division ett, säger VIBK-tränaren Jonas Friberg.

Annons:

Du minns väl den dramatiska avslutningen på förra säsongen för Vimmerby IBK:s del? I en helt avgörande match hemma mot Hovslätt förlorade VIBK och missade avancemang till division ett.

Den gången hade Vimmerby allt i egna händer. Det har de inte inför avslutningen i morgon. Men även den här gången har VIBK som bekant chansen till avancemang inför den sista omgången.

”Avundas inte Jönköpingspojkarna”

Förutsättningarna inför fredagskvällens matcher är glasklara. Vimmerby måste ta tre poäng borta mot niondeplacerade Örlogsstaden. Samtidigt måste Jönköping bli poänglöst i bortamatchen mot seriesjuan Nässjö. Blir det utgången av matcherna klättrar VIBK upp till den så viktiga andraplatsen och spelar i division ett nästa säsong. Alla andra resultat innebär att Vimmerby blir kvar i division två.

Vad tror du om utgången?

– Kan du återkomma om det i morgon kväll?. Nä, jag vet inte. Vi får ta en sak i taget. Örlogsstaden är rätt starka hemma, men jag tycker att vi bör vinna den matchen. Vi hade jättelätt mot dem hemma och vann med ganska stora siffror. Men vi får inte stirra oss blinda på det. Vi åker dit med ödmjukhet och självförtroende och ska göra allt för att ta de tre poängen som vi måste ta, säger Jonas Friberg.

Hur ser du på chanserna att Jönköping ska bli nollat i Nässjö?

– Att spela i hallen i Nässjö är nog det sämsta alternativet i en sådan match. Det är en speciell hall. Jag avundas inte Jönköpingspojkarna. Visar Nässjö upp samma vilja som mot oss förra helgen får de det tufft. Jag ska väl inte säga att det är 50/50, men knappast mer än 60/40 i fördel för Jönköping.

Frågetecken för nyckelspelaren

För andra året i rad har Vimmerby alltså ett avancemang i seriesystemet att spela för i den sista omgången.

– Det är få förunnat i den här serien att ha något att spela för i 22 omgångar. Med lite oflyt kunde det ha varit över för tre-fyra matcher sedan.

Jonas Friberg räknar med att VIBK kan komma till spel med samma lag som i de senaste matcherna. Ett litet frågetecken finns för Victor Wall.

– Han har varit sjuk i veckan, men ska komma till träningen i dag och känna lite på det. Jag tror att han spelar i morgon, han får bita ihop, säger Jonas Friberg.

Vimmerby kommer, precis som i de senaste matcherna, att matcha hårt på två femmor och använda den tredje som avlastning.

Inte pratat om nästa år

När det gäller framtiden för tränarparet Jonas Friberg och Mathias Lennström finns det i nuläget ingen diskussion med föreningen.

– Vi har inte hört någonting från föreningen. Vi tar den här matchen först och så får vi se vad som händer sen, säger Jonas Friberg.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt