Annons:

VIBK:s glädjebesked – tre nyckelspelare förlänger med två år

Hampus Carlsson, Adrian Brorsson och Elias Trawtschenko förlänger sina kontrakt med Vimmerby IBK med två år. Foto: Ossian Mathiasson

VIBK:s glädjebesked – tre nyckelspelare förlänger med två år

Vimmerby IBK slåss i botten av division 1 och riskerar att trilla ner i division 2. I dag kallade klubben till presskonferens och meddelar att Hampus Carlsson, Elias Trawtschenko och Adrian Brorsson spelar i VIBK nästa säsong. 

Annons:

Vimmerby IBK, nästjumbo i division 1, hade tänkt att presentera två ”överraskningar” i samband med gårdagens match mot Nyköping. Matchen ställdes in på grund av coronasmitta i motståndarlaget och klubben bjöd istället in till presskonferens i den gamla musiksalen efter söndagens träningspass. 

VIBK presenterade tre kontraktsförlängningar och tog in dem en och en i rummet. Det blir ytterligare två år i VIBK för backarna Hampus Carlsson och Adrian Brorsson och forwarden Elias Trawtschenko, alla tre med Vimmerby IBK som moderklubb. De tre spelarna meddelar att det inte har funnits intresse från andra klubbar. 

– Det var ett ganska enkelt val egentligen. Jag trivs bra i föreningen och med alla i laget  så det var inte så mycket att tänka på, säger Adrian Brorsson under presskonferensen. 

– Det är egentligen samma sak för mig. Jag hade inga tankar på att inte förlänga eftersom jag trivs så bra i laget, säger Elias Trawtschenko.

– Det är samma sak. Det var inte så mycket att fundera på. Det är bara att trumma på och jag vill inte göra något annat, säger Hampus Carlsson. 

Förlänger trots ansträngt läge

Med nio matcher kvar att spela har VIBK sju poäng upp till säker mark och riskerar att trilla ner ett hack i seriesystemet.

– Det har inte sett så bra ut resultatmässigt och inledningen var framför allt väldigt tuff. Det känns som att vi har kommit in i det mer och mer ju längre säsongen har gått. Känslan är att vi har något bra på gång så vi hoppas såklart på att kunna vända på det, säger Adrian Brorsson. 

Trion känner sig trygga med beslutet att spela kvar i VIBK oavsett om det blir division 1 eller division 2 nästa säsong. 

– Det är klart att man vill spela så högt upp som möjligt. Jag tror att vi kommer hålla oss kvar i division 1, säger Adrian Brorsson.

Hampus Carlsson har en god känsla inför säsongsavslutningen. 

– Jag tycker att det känns bra efter vår senaste match mot Hovslätt där vi kan ta med oss otroligt mycket som tyder på att vi kan göra det arbete som vi vill och spela det spel vi vill för att hålla oss kvar, säger Hampus Carlsson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt