Annons:

Ellilä nära sitt tredje mästerskapsguld - i Tjeckien

Madeleine Ellila var i går med och förlorade den tjeckiska finalen. Foto: privat

Ellilä nära sitt tredje mästerskapsguld - i Tjeckien

Vimmerbytjejen Madeleine Ellilä hade sedan tidigare varit med och vunnit guld i både Norge och Finland. I går hade hon chansen att göra det även i Tjeckien. Men Elliläs lag förlorade finalen med 6-2.

Annons:

Få innebandyspelare har hunnit med mer än Madeleine Ellilä. Inför den här säsongen hade Vimmerbytjejen meriter från spel i högstaligorna i Sverige, Finland, Norge och Schweiz. I både Finland och Norge har hon dessutom varit med och vunnit guld medan det har blivit ett brons i det schweiziska mästerskapet.

Den här säsongen inledde Ellilä i allsvenska Skoghall, men i julas blev hon klar för tjeckiska ligalaget SC Vitkovice Tempish.

– Tjeckien håller en jättehög kvalité om man jämför med Schweiz och Norge. Den tjeckiska ligan är mycket bättre. Men Sverige och Finland är ganska så outstanding. Vitkovice, som jag spelar i nu, håller hög mittenklass i SSL och skulle nog kunna utmana topplagen, sa Madeleine Ellilä till innebandymagazinet.se för ett par dagar sedan.

Förlorade finalen

Vitkovice vann grundserien relativt enkelt och i semifinalen blev det seger med 4-0 i matcher. I måndagens final, som precis som i Sverige spelades i en match, väntade Herbadent FK South City i O2 Arena i Prag. Där blev det förlust för Madeleine Elliläs lag och därmed fick 31-åringen från Vimmerby inte vara med och vinna ett mästerskap i ett tredje land. Kanske kommer det fler chanser att lyckas med den bedriften.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt