Annons:

VIBK på jakt efter poängkungar -

Vimmerby IBK är på jakt efter flera nya spelare. Foto: Linus Johansson

VIBK på jakt efter poängkungar - "Inte bestämt mig än"

Vimmerby IBK har lagt ut flera krokar efter potentiella nyförvärv. Två av spelarna som VIBK jagar är Westervik IBK:s poängungar Max Ernstsson och Nils Söderquist.
– Jag har inte bestämt mig än, men det är klart att det är intressant, säger Nils Söderquist till Dagens Vimmerby.

Annons:

17-årige Nils Söderquist har sin första A-lagssäsong bakom sig. Westerviks IBK lyckades inte placera sig bättre än i mitten av division tre, men för Söderquist gick det bättre. Med 42 poäng (20+22) på 18 matcher blev han trea i hela seriens poängliga och etta i den interna poängligan.

Det var väl ganska väntat att jag skulle göra en del poäng. Division tre är inte en särskilt hög nivå. För laget blev det däremot ett ganska tråkigt resultat, men det var roligt att spela med kompisarna, säger Nils Söderquist, som för övrigt är lillebror till Karl-Viktor Söderquist i Vimmerby IF.

Craftstaden har visat intresse

För en tid sedan fick han ett samtal från Vimmerby IBK.

De hörde av sig och undrade om jag var sugen.

Är du det?

Jag har inte bestämt mig än. Men det är klart att det är intressant. Vimmerby spelar i en högre division och satsar för att gå upp i division ett.

När bestämmer du dig?

Ingen aning. Vi får se. Det är lite andra klubbar som har hört av sig också, säger Nils Söderquist, och bekräftar att allsvenska Craftstaden från Oskarshamn är en av dem.

"Jätteduktig spelare"

Vimmerby-tränaren Jonas Friberg skulle gärna se Nils Söderquist i VIBK-dressen.

Han är en teknisk spelare med ett fint spelsinne, berömmer Friberg.

VIBK är också på jakt efter Westerviksspelaren Max Ernstsson som gjorde 36 poäng (24+12) på bara tio matcher i division tre den gångna säsongen.

En jätteduktig spelare och poängmakare. Det vore bra för både honom och Vimmerby IBK om han hamnade hos oss, säger Jonas Friberg.

Den 13 maj har Vimmerby en internmatch med några inbjudna spelare. Ernstsson och Söderquist är två av dem som kan dyka upp. Två andra är HM IS-duon Alexander Pettersson och Simon Nilsson. Den sistnämnda gjorde 46 poäng i division fyra den gångna säsongen och var med det näst bäst i HM IS.

Som jag har förstått det vill "Öla" (Alexander Pettersson) tillbaka och Simon verkar sugen på att testa lite högre upp.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt