Annons:

Dansk toppklubb jagar Green: ”Antar att de sett mig i poängligan”

Jonatan Green har i vanlig ordning många klubbar efter sig, bland annat en dansk toppklubb. Foto: Linus Johansson

Dansk toppklubb jagar Green: ”Antar att de sett mig i poängligan”

Benløse FC är ett av Danmarks bästa innebandylag. Nu är de på jakt efter Vimmerby IBK:s poängkung Jonatan Green.
– Jag ser det mest som en kul grej att de har hört av sig, säger Jonatan Green.

Annons:

I vanlig ordning står klubbarna i kö för att knyta till sig Vimmerby IBK:s poängkung Jonatan Green. Senast i raden att sälla sig till intressenterna är den danska toppklubben Benløse FC.

– Det är ett av de absoluta topplagen i Danmark. Jag vet inte alls hur bra den danska högstaligan är, men jag kan tänka mig att det är något liknande som division ett eller nedre halvan av Allsvenskan, säger Jonatan Green.

”Uteslutet”

Kontakten inleddes med ett långt meddelande på Facebook.

– De berättade hur de tänkte och så. Jag antar att de har sett mig i poängligan genom åren och ser deras intresse som ett kvitto på att jag har gjort något bra.

Att Jonatan Green ska flytta till Danmark för innebandyspel känns dock föga troligt.

– Ja, jag måste väl säga att det är uteslutet. Jag tror inte att jag kommer att flytta till Danmark. Jag ser det mest som en kul grej att de har hört av sig. 

I kontakt med Kalmarsund

Nyligen hörde också allsvenska Kalmarsund, med fixstjärnan Kim Nilsson i laget, av sig till Green.

– De ville att jag skulle komma och träna förra tisdagen. Men det är svårt att få ihop det en vardag med jobbet. Vi får se vad som händer framöver, om de hör av sig igen eller inte. Jag är i alla fall intresserad av att prata vidare, säger Jonatan Green.

Den klubb som VIBK-spelaren har mest kontakt med är Röke, som spelar i division ett.

– Vi håller kontakten nästintill varje dag. Det känns verkligen som att de är intresserade och mest klara över hur de vill ha det. Det ligger långt ifrån Vimmerby, men det är ändå dem jag känner mest relation till just nu. De var väldigt nära att ta steget upp i Allsvenskan och om de hade klarat det hade det förstås varit mer intressant.

Mer tveksamt än tidigare

Även Vöikers, också de i division ett, har visat ett fortsatt intresse för Jonatan Green.

– De vill träffas. Vi får se om det blir nu till helgen eller lite senare.

Även allsvenska Craftstaden från Oskarshamn har tidigare visat intresse för Vimmerbyspelarens tjänster.

Jonatan Green har ett år kvar på sitt kontrakt med Vimmerby IBK, men räknar med att få lämna för en klubb högre upp i seriesystemet om det skulle bli aktuellt.

– Just den biten ser jag inte som ett hinder om jag vill uppåt. Jag tror inte att VIBK stoppar mig. Vi hade ett möte förra måndagen och då sa jag att jag vill avvakta med att ta ett beslut om framtiden.

Är det större risk att du lämnar VIBK nu än vad det har varit tidigare?

– Så här mycket har jag inte tänkt fram och tillbaka tidigare. Vissa dagar känner jag att jag vill stanna, jag trivs ju sjukt bra och det är kul att spela innebandy i Vimmerby. Är det värt att lämna för en klubb en division högre upp som har mycket mindre publik? Samtidigt går det ju inte att gå och vänta på att VIBK ska gå upp i division ett heller.

”Vill att laget förstärks”

För att Jonatan Green ska bli kvar i Vimmerby IBK vill han se en rejäl satsning.

– Jag vill att laget förstärks. Nu har vi varit på gränsen att gå upp i två år så något fattas ju. Jag har inget emot att fortsätta i Vimmerby, men det är bitar som måste falla på plats för att det ska bli så. Det känns viktigare i år än vad det gjorde förra året. Målet måste vara att gå upp i division ett och det måste finnas material för det, säger Jonatan Green.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt