Annons:

VIBK-fostrad målvakt klar för SSL-klubb:

Filip Bergman är klar för spel i SSL-klubben Jönköpings IK. Foto: JIK

VIBK-fostrad målvakt klar för SSL-klubb: "Ska kriga för speltid"

24-årige Filip Bergman lämnar Onyx efter två säsonger. Den VIBK-fostrade målvakten har skrivit ett tvåårskontrakt med SSL-nykomlingen Jönköpings IK.
– Det ska bli riktigt roligt, säger han.

Annons:

Filip Bergman är innebandyfostrad i Vimmerby IBK. Efter ett par säsonger som förstamålvakt i a-laget gick flytten till Linköping för universitetsstudier och spel i Linköpings IBK. 

De två senaste säsongerna har han spenderat i hårdsatsande Onyx Innebandy från Nyköping. 

Men nu fick Bergman ett erbjudande han inte kunde tacka nej till – ett tvåårskontrakt med SSL-nykomlingen Jönköpings IK. 

– De har något spännande på gång i JIK med en fantastisk potential i truppen. De har vunnit juniorallsvenskan tre år i rad och det ska bli kul att vara med på klubbens resa mot att bli en etablerad SSL-klubb, säger Filip Bergman. 

Vad avgjorde ditt val?

– Jag nappade mer eller mindre direkt på deras upplägg. Det är framför allt den sportsliga utmaningen som lockade mig, men även möjligheten att uppleva en ny stad. 

"Beredd att kriga"

Planen är att Bergman ska flytta till Jönköping i början av augusti. Till att börja med kommer han att pendla till Linköping – där han arbetar – flera gånger i veckan.

Så här recenserar han sitt fjolår i Allsvenskan. 

– Jag gjorde en godkänd säsong med Onyx förra säsongen. Var dock lite för ojämn i min prestation och att bli mer jämn är mitt huvudfokus nästa säsong. 

Hur stora chanser ser du till speltid i JIK?

– Gustav Jansson, som blir min kollega, stod de flesta matcherna förra säsonger och det kommer således bli en stor utmaning att konkurrera med honom. Jag kommer få kriga för speltid och det är jag beredd att göra. 

"Passar in perfekt"

Klubben verkar väldigt nöjd med sitt val att värva Filip Bergman. 

– I Bergman får vi en mönsterbrytare med extremt hög högstanivå. Återigen känner vi att vi träffat helt rätt. Bergman är en smart och trevlig person som kommer passa in perfekt i vår trupp och i vår kultur, säger huvudtränaren Niklas Pålsson till klubbens hemsida. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt