Annons:

Brorsson ny lagkapten och tillbaka på nygammal position i VIBK

Adrian Brorsson blir en av Vimmerby IBK:s viktigaste spelare när klubben börjar om division 2. Foto: Ossian Mathiasson

Brorsson ny lagkapten och tillbaka på nygammal position i VIBK

Det är i mångt och mycket ett omtag som Vimmerby IBK tar i division 2. Adrian Brorsson har utsetts till ny lagkapten och är tillbaka på nygammal position. 
– Roligt att få förtroendet som lagkapten, säger han inför fredagens seriepremiär mot Värnamo IK. 

Annons:

Efter förra säsongens degradering från division 1 till division 2 tappade Vimmerby IBK en handfull rutinerade och tongivande spelare som av olika anledningar tackade nej till fortsatt spel. Jonatan Green och Hampus Carlsson gick till storsatsande division 1-laget Vetlanda medan Patrik ”Bobby” Karlsson och Victor Wall bestämde sig för att lägga av. 

– Det är tunga tapp och det går självklart inte att komma ifrån. Det är riktigt bra spelare som har varit tongivande för oss i många säsonger. Det är klart att det kommer märkas, säger Adrian Brorsson.

Tittar man på årets trupp är många spelare från fjolåret kvar plus att spelare har värvats utifrån och tidigare VIBK:are gjort comeback. 

– Jag tycker att vi har en stark trupp med bra spelare. Vi har bra go i laget och det är alltid roligt att komma upp till idrottshallen. 

Brorsson ny lagkapten

VIBK ställer ett till stora delar ungt lag på benen och 25-årige Adrian Brorsson är en av de äldsta spelarna i laget. 

– Vi snackade om det för någon vecka sedan om att jag, ”JC” (Johan Carlsson), ”Pisto” (Viktor Nilsson) och Ricky (Gustafsson) är bland de äldre. Det känns lite konstigt men klubben är just nu inne i en generationsväxling. Jag har varit med ett tag så man har lärt sig en del under årens lopp. 

Adrian Brorsson är utan tvekan tänkt att bli en av nyckelspelarna som VIBK ska luta sig mot när de börjar om i division 2.

– Jag har höga förväntningar på mig själv om att jag ska kunna gå in och bidra med så mycket jag kan. 

25-åringen var en av två assisterande kaptener i fjol och stiger ännu mer i graderna till årets säsong då han har utsetts till ny lagkapten. 

– Jag är jättestolt över att få vara kapten för min moderklubb. Det känns stort och sjukt kul. 

I fjol hade VIBK Victor Wall som lagkapten och Ricky Gustafsson och Adrian Brorsson som assisterande kaptener. 

– Wall är inte med längre och Ricky har haft mycket fotboll i början av säsongen. Det är roligt att tränarna känner förtroende för mig. 

Testar nytt försvarsspel

VIBK kommer jämfört med tidigare säsonger spela på ett lite annorlunda sätt. 

– Vi har under försäsongen testat ett nytt försvarsspel som går ut på att vi ska vara mer aggressiva, våga sätta högre press och ha mer fart i spelet. 

Vad finns det för risker med ett sådant försvarsspel?

– Det är klart att det är en omställning då många av oss är härifrån och vana vid ett spel. Nu när vi har testat ett nytt spelsätt så har det väl märkts, både på träningar och matcher, att det är nytt för oss och att det inte sitter till 100 procent. Man utvecklas av att testa nytt så det är klockrent.

Adrian Brorsson skolades inför fjolårssäsongen om från forward till back då VIBK var i behov av en right-back. Nu är han tillbaka på nygammal position. 

– Det är inget som jag har några problem med utan det är roligt att prova på nya positioner. Jag är center från första början och har därefter testat olika positioner för att nu vara tillbaka som forward. 

"Tar match för match"

När Brorsson skrev på nytt kontrakt i slutet av division 1-säsongen var målsättningen att ta klivet tillbaka till division 1 direkt. 

Är det vad kan man förvänta sig nu när ni börjar om i division 2 och har tappat flera duktiga spelare?

– Vi tar match för match, sedan är det klart att man vill komma så högt upp som möjligt. Vi börjar där och har premiär nu på fredag. 

Vad tror du att det kan bli för tabellplacering för er?

– Det är inget som jag vill uttala mig om utan vi tar match för match

VIBK premiärspelar hemma mot nykomlingen Värnamo IK på fredagskvällen. 

– Det är alltid tufft att möta en nykomling så det gäller att vi är med från start. Det kommer bli roliga matcher med mycket fart och vi vill bjuda publiken på rolig innebandy. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt