Två mål att hämta upp i returen:

Vimmerby IBK hämtade upp 3–7 till 5–7 under sista spelminuten mot Ingelstad och har ett bra läge inför söndagens returmöte. Foto: Stefan Härnström

Två mål att hämta upp i returen: "Fullt möjligt"

Vimmerby IBK har två mål att hämta upp i söndagens kvalretur mot Ingelstad IBK.
– Min spontana reaktion är att det är fullt möjligt. Inget snack om saken, säger tränaren Micael Nilsson.

Vimmerby IBK hamnade ett fyramålsunderläge, 3–7, med tre och en halv minut kvar att spela av första kvalmatchen i Ingelstad IBK. När slutsignalen löd hade förlustsiffrorna krympt en aning.

En stark avslutning med två mål på 13 sekunder gör att Vimmerby IBK har ett bra läge inför helgens returbatalj.

– Att vi jobbar oss ifatt på slutet sänder helt rätt signaler inför returen. Vi låg under med fyra bollar, tog oss i kragen och visade pondus och inställning med att vi vill något mer. Tack vare det gjorde vi två mål. Vi lägger inte av och ger inte upp. Det finns mycket styrka i det här laget. Det är vi som äger spelet, skapar chanserna och håller till mer i deras zon än vad de håller till i vår zon säger Micael Nilsson.

"Gjorde oss en jättetjänst"

Det blir en spännande kvalmatch i Ingelstad på söndag och Micael Nilsson tror på sitt lag.

– Vi lämnar den här matchen med en positiv känsla och känner oss inte alls nedslagna. De fick in några skitmål men de räknas också. Vi gick också lite trötta i vissa sekvenser som gjorde att de fick lite momentum, framför allt i andra perioden. Vi jobbade oss tillbaka och hittade vägar framåt och vips var det underläge med två bollar, säger Micael Nilsson.

Hur ser uppladdningen ut inför avgörandet?

– Vi samlar kraft och läker och åker ner till Ingelstad med en stor portion självförtroende och inställning om att det är fullt möjligt. Vi gjorde oss en jättetjänst att vi jobbade ifatt två mål sista minuten. Två mål är ingenting. Sedan ska det avgöras på söndag och de har pressen på sig med tanke på att de spelar på hemmaplan.

Emmy Karlsson förtjänade beröm för sin gedigna arbetsinsats.