Annons:

”JC” går mot comeback – ”Får se vad som händer”

Fotbollsprofilen Johan "JC" Carlsson ska provträna med Vimmerby IBK under hela augusti. Foto: Jakob Karlsson

”JC” går mot comeback – ”Får se vad som händer”

Senast Johan ”JC” Carlsson spelade innebandy var för fyra år sedan. Nu är han högaktuell för en comeback. ”JC” ska träna med VIBK under augusti innan beslut fattas.
– Skulle jag gå på träningen i går är det ganska troligt att jag spelar, säger han.

Annons:

Johan Carlsson har flera säsonger med Vimmerby IBK i bagaget. Senast det begav sig var för fyra år sedan – men efter det valde ”JC” att köra på fotbollen fullt ut.

I somras kom han och Vimmerby IF överens om att han skulle lämna huvudtränaruppdraget i VIF – och ganska kort efter det hörde innebandytränaren Jonas Friberg av sig.

– Han slängde ut en krok och hoppades nog inte på så mycket, men man är ju sugen. Jag känner att jag skulle behöva göra något helt annat än fotboll nästa år och vi får se vad som händer.

"En annan intensitet"

”JC” ska träna med VIBK under augusti. När A-truppen samlades i går fanns ”JC” med.

– Det var jäkligt roligt att träna, men vi får se var det hamnar. Skulle jag gå på träningen i går är det ganska troligt att jag spelar, men det kommer väl tråkiga träningar också. Vi ska utvärdera efter augusti.

Hur troligt är det att du spelar?

– Jag har inte värderat det efter en träning, utan vill känna att kroppen håller. Jag är inte orolig över det, men jag måste hitta lite grundträning igen. Jag har varit ganska bekväm i sommar och det krävs en del för att spela. Jag vill inte gå in och göra det halvdant.

Trots att han inte spelat på flera år har ”JC” följt Vimmerby IBK.

– Jag har tittat en del de senaste åren och det är klart att man känner ett visst sug. Jag slutade ju för att jag valde fotbollen och det inte gick ett kombinera, men jag har saknat hettan i innebandyn. Det är en annan intensitet. Dessutom har VIBK fått ett uppsving och varit ett topplag de senaste åren. Det är speciellt att spela en fredagskväll när det är fullsatt.

Hur är dagens VIBK jämfört med när du spelade senast?

– Åldersmässigt skiljer det en del. Det var ett äldre lag då, nu är det många unga och de är jäkligt duktiga. De står och knackar på dörren, men man kan inte räkna med att de kommer göra 22 bra matcher i år. Jag tycker att det ser jäkligt intressant ut.

"Känns fortfarande helt rätt"

”JC” kommer att coacha Vimmerbys IF:s U21-lag i de fem matcher som återstår av säsongen. Han kommer dessutom spela klart säsongen med Storebro och finnas kvar som bollplank till nya tränarkonstellationen i VIF.

– Jag har haft lite problem med en fot, men kommer förmodligen spela fotboll i Storebro. Det är tanken. Hur det blir nästa år får vi se. Jag kommer inte ha ett jätteansvar i fotbollen nästa år.

Med lite perspektiv: Känns ditt och VIF:s beslut korrekt?

– Det var inget beslut jag ville ta, men det var väl något som jag behövde ta och det känns fortfarande helt rätt. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt