Annons:

VIBK FÖLL I MÅLKALAS – SPELARE TILL SJUKHUS

VIBK-spelaren Mattias Zeilon fick föras till sjukhus efter matchen mot Ariel. Foto: Arkivbild

VIBK FÖLL I MÅLKALAS – SPELARE TILL SJUKHUS

Vimmerby IBK föll med hela 12-10 borta mot IF Ariel i Smålandscupen. Men resultatet var av sekundär betydelse. Mattias Zeilon fick föras till sjukhus efter matchen.
– Han har väldigt ont i nacken och är jätteyr, säger tränaren Alexander Pettersson.

Annons:

Det var i slutskedet av matchen som VIBK-spelaren Mattias Zeilon åkte på en tuff tackling.

– "Matte" får en riktigt ful smäll. Han får en tackling när han står vid sargen och slår huvudet i bänken. Han har haft lite problem med nacken och har väldigt ont i nacken nu. Han är jätteyr och mådde inte alls bra. Han sitter upp i omklädningsrummet och mår inget bra alls, säger Alexander Pettersson.

Han kommer nu att föras med ambulans till sjukhus.

– Han sitter upp i omklädningsrummet, men mår inte bra alls. Det är inget roligt alls och vi håller alla tummar vi kan för honom.

Matchen var väldigt hetsig och det kulminerade med smällen på Zeilon.

– Det var tendenser till att spåra ur och det blev väldigt hetsigt. Domarna tappade matchen lite rätt tidigt och det väldigt hetsigt tyvärr. Det lugnade ned sig lite efter skadeavbrottet och vi kom överens båda lagen om att hålla igen lite. 

Släppte in hela tolv mål

Själva matchen, då? Division 3-laget IF Ariel gjorde hela tolv mål på VIBK och vann eftersom bortalaget endast gjorde tio.

– Det är svårt att dra några växlar av en sådan här match. Det är en extremt liten plan och det är svårt för oss att spela vårt spel. Vi får justera spelet flera gånger och spela på ett sätt vi inte trivs med. Vi hamnar spel i försvarsspelet ganska ofta och det är svårt att vara nöjd med försvarsspelet när man släpper tolv bakåt. Ariel behärskar den här hallen mycket bättre. Sedan går det inte att skylla allt på hallen, men det blev tufft för oss och vi fick ändra väldigt mycket i vårt koncept.

Vinner Ariel rättvist?

– Rättvist vet jag inte. Det kunde ha slutat hur som helst och svänger rätt mycket. Ariel är mer effektiva än oss och det var uttalat att de skulle kontra mycket på oss. Sedan agerar vi inte klockrent i anfallszon alla gånger, men vi fick justera väldigt mycket som sagt. Vi kunde inte alls spela som vi vill eller är vana vid. Därför drar jag inte så stora växlar av den här matchen. Jag är inte orolig för försvarsspelet på grund av det. Offensivt är jag ändå rätt nöjd. Vi står upp i det fysiska spelet, men de gör mål på det mesta känns det som. 

Ingen var underkänd och ingen stack ut från mängden. En mellanmjölksinsats från VIBK helt enkelt.

– Det är svåranalyserat och mycket yttre omständigheter vi inte kommer stöta på i serien sen.

Hampus Carlsson var poängbäst med 1+4 för VIBK. Jonatan Green gjorde 2+1 och Elias Trawtschenko 1+2. Övriga målskyttar var Hugo Samuelsson 2, Johan Carlsson, William Björngard, John Pettersson och Elliot Kronstrand.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt