Annons:

”JC” är redo för comeback: ”Klubba och boll har aldrig känts bra”

Johan Carlsson har bestämt sig för att göra comeback i Vimmerby IBK. Foto: Jakob Karlsson

”JC” är redo för comeback: ”Klubba och boll har aldrig känts bra”

För snart en månad sedan skrev Dagens Vimmerby att rutinerade Johan ”JC” Carlsson tränade för en comeback i Vimmerby IBK. Nu har han tagit ett beslut.
– VIBK vill att jag kör och då gör jag det. Det har känts helt okej på träningarna, säger Johan Carlsson.

Annons:

I somras stod det klart att Johan Carlsson skulle lämna sitt uppdrag som huvudtränare för Vimmerby IF. Då kom tankarna på att börja spela innebandy igen, något han inte gjort sedan 2013.

– Efter det som hände i fotbollen så kände jag att jag ville göra något helt annat. Då var det innebandyn som slog mig och sen hörde Jonas Friberg (VIBK:s tränare) av sig i somras. Jag tränade några gånger och tyckte direkt att det var väldigt roligt, säger Johan Carlsson.

Tränat hårt

Nu har han beslutet sig för att det blir comeback med Vimmerby IBK i division två kommande säsong.

– VIBK vill att jag kör och då gör jag det. Jag har bestämt mig för att göra saker jag tycker är roligt och innebandy är roligt.

Efter ett antal år utan innebandyspel har ”JC” förstås en del att ta igen. Han behöver också lägga tid för att komma i bra fysisk form.

– Rent fysiskt så har jag tränat ganska hårt de senaste veckorna. Jag vill inte göra det här halvdant och då är det upp till mig själv att köra på.

Hur känns det med klubba och boll?

– Klubba och boll har aldrig känts bra oavsett hur bra tränad jag har varit, skrattar Johan Carlsson.

”En helt annan intensitet”

Sedan han själv slutade spela innebandy har Johan Carlsson varit en stadig besökare på VIBK:s matcher. Från läktaren har han fått uppleva många publikfester.

– Det är en helt annan intensitet än i fotboll och det kan jag tycka att jag har saknat, säger han.

Vad kommer du kunna tillföra i VIBK?

– Laget har saknat en rent defensiv back de senaste åren. Där kan jag komma in och konkurrera om en plats. Sen har jag en tendens att prata lite, det är inte alltid positivt, men i det här fallet är det bra.

Under hösten kommer ”JC” också att spela klart fotbollssäsongen med Storebro IF, som jagar en kvalplats till division fyra.

– Det blir intressant, vi har en del tuffa matcher kvar. När vi är bra är vi bra för division fem, men vi har också lite djupa dalar emellanåt.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt