Annons:

  • Efter flera år på vift är Wilma tillbaka igen:

    Wilma Edgren är tillbaka i Vimmerby efter flera år på vift. Foto: Simon Henriksson

  • Efter flera år på vift är Wilma tillbaka igen:

    Wilma Edgren känner sig mindre ringrostig än hon hade trott.

Efter flera år på vift är Wilma tillbaka igen: "Trodde jag skulle vara mer ringrostig"

2018-19 var Wilma Edgrens senaste säsong i Vimmerby IBK. Efter uppehåll och en graviditet är hon nu tillbaka i moderklubben. – Jag trodde att jag skulle vara mer ringrostig, säger hon inför premiären mot Skillingaryd.

Annons:

Mycket har hänt i Wilma Edgrens liv sedan hon var med och tog upp Vimmerby IBK i division 1 för fyra säsonger sedan. Hon har blivit mamma till en liten son och har bott på flera andra ställen till följd av sambons hockeyspelande.

Nu är både hon och Martin Pärna tillbaka i Vimmerby. Det innebär att Wilma Edgren letat fram innebandyklubban igen. 

– Det är jätteroligt. Jag var en liten sväng i Falkenberg, tränade lite och spelade några enstaka matcher. Jag höll på i ett halvår kanske under vintersäsongen, men sedan när vi flyttade så vi fick vår son. Då lades klubban på hyllan, säger Wilma Edgren. 

Trots att det bliivit ett långt uppehåll är hon positivt överraskad över hur det känts under den månad hon hittills varit med i VIBK. 

– Jag anslöt för en månad sedan och tränar måndagar och torsdagar. Martin har ofta match onsdagar och så har vi barn. Det gör att jag kör på så mycket jag kan. Det blir bättre och bättre känner jag. Jag trodde att jag skulle vara mer ringrostig efter graviditeten, men det mesta sitter i. 

Flera nya ansikten

En del spelare är kvar från Wilmas tidigare sejourer, men det är också många nya ansikten för henne. 

– En hel del yngre har kommit upp som man såg i juniorlagen förr. Det är jätteroligt. Det är en väldigt bra grupp måste jag säga. Alla är glada och väldigt inbjudande mot oss utifrån. Jag kände att jag snabbt kom in i gänget. Det tog någon träning bara. 

Vad hoppas du kunna bidra med?

– Jag är väl en rätt offensiv spelare, så jag hoppas att jag kan bidra med det jag har gjort tidigare. Det är så roligt att vara tillbaka. 

"Lite smånerver"

Wilma har precis avslutat sista träningspasset inför premiären mot Skillingaryd. 

– Det känns riktigt kul. Det har varit lite smånerver i flera dagar och man går bara och väntar på att det ska bli lördag. Jag har ingen koll på motståndet, men jag tror absolut att vi har chans att slå dem. Det känns som att vi börjar få ihop det och jag tycker det var rätt bra tempo nu på sista träningen. Vi börjar få det att stämma i femmorna och sådär. 

Serien verkar vara rätt oviss. Vad tänker du om den?

– Jag får nog nästan passa på den. Jag har väldigt dålig koll och det är svårt att veta något i förväg.

Kan ni vara med i toppen?

– Det tror jag absolut. Vi har bra spets och snart får vi in lite folk från fotbollen också. Det är många spelskickliga i laget och en hel del yngre som tar stor plats och visar framfötterna.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt