Annons:

Bara två insläppta för VIBK mot LIBK Ungdom

Kim Karlsson gjorde ett av VIBK:s tre mål i 3-2-segern.

Bara två insläppta för VIBK mot LIBK Ungdom

Vimmerby IBK besegrade Linköpings IBK Ungdom med 3-2 på söndagen. VIBK:s första seger den här helgen.
– Det var välbehövligt efter fyra raka förluster, säger tränaren Lennart Lundgren.

Annons:

VIBK förlorade mot både Vetlanda och Karlskrona på lördagen. 

Men i helgens tredje träningsmatch blev det seger. 

– Det här var första gången vi spelade en fulltidsmatch i helgen och vi har bara spelat två tidigare och vunnit de båda. Den här segern var välbehövlig efter fyra raka förluster, säger Lennart Lundgren, tränare i Vimmerby IBK.

VIBK rullade på tre femmor hela matchen mot LIBK U. 

– Vi höll oss till planen och spelade precis som vi ville. Det var skönt för det här var en bra värdemätare. Vi lät alla spela också och det har blivit en trygghet i att ha tre femmor. Även att det börjar närma sig kör vi vidare med det och det är kul att det funkar. 

Provat oss fram

För första gången den här försäsongen fick vapendragarna Jonatan Green, Victor Wall och Kim Karlsson spela tillsammans. De gjorde samtliga tre mål. Jonatan Green nätade dubbelt och Kim Karlsson en gång.

– Vi har provat oss fram med lite olika konstellationer. De var duktiga och de hade Jens (Lidesjö) och "Macke" (Marcus Pettersson) bakom sig som också var duktiga. De andra femmorna spelar 0-0 och jag tycker att de är starka också. Vi hade flera lägen och det var närmare 4-2 än 3-3. 

VIBK:s försvarsspel var förtroendeingivande i 3-2-segern. 

– Jag vet inte när VIBK bara släppte in två mål på hemmaplan senast. Vi har lagt väldigt mycket fokus på försvarsspelet, så är det är roligt att se. Nu vet vi att försvarsspelet sitter så nu ska vi gå över till anfallsspel. Det har blivit lite hämmat. 

Många berömdes

Att kunna gå på tre femmor kan bli en styrka, tror Lennart Lundgren. 

– Det kommer att bero på vad vi möter för motstånd och sådär. Backar ett lag hem helt kan det vara bättre att gå ned tidigt. Men det är bra att kunna spela på tre femmor.

Väldigt många av VIBK:s spelare gjorde en berömvärd insats.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt