Annons:

Hektisk tid för ”JC”: ”Känner mig väldigt fräsch i kroppen”

Johan Carlsson i samspråk med VIBK-tränaren Jonas Friberg. Foto: Linus Johansson

Hektisk tid för ”JC”: ”Känner mig väldigt fräsch i kroppen”

Seriestart med Vimmerby IBK och kvalfotboll med Storebro IF. Johan ”JC” Carlsson har några hektiska veckor framför sig.
– Det känns bra, jag känner mig väldigt fräsch i kroppen, säger Johan Carlsson.

Annons:

I somras lämnade Johan Carlsson sitt uppdrag som huvudtränare för Vimmerby IF i division två. Tabelläget och resultaten hade, förstås, gnagt i honom en tid. Men ”JC” hittade glädjen igen, i innebandyn. Efter att ha testat i ett par veckor bestämde han sig oväntat för en comeback i Vimmerby IBK.

– Jag känner glädje nu och det var det jag sökte efter. Efter en hyfsat tung vår behövde jag hitta något för min egen del och där kom innebandyn in. Det beslutet ångrar jag inte, säger Johan Carlsson.

Inte lagets pappa

Med sin attityd och vinnarinstinkt lär Johan Carlsson bli guld värd för VIBK.

– Jag ser mig inte i en papparoll i laget, då tycker jag mer att det är Victor Wall som är den spelaren. Däremot har jag alltid gillat att tävla. Och just attityden till att tävla kanske jag kan bidra med. Jag gillar inte att släppa in mål, oavsett om det är träning eller match.

Hur är formen?

– Så mycket som jag har tränat på egen hand för att komma i fatt och vara väl förberedd har jag nog aldrig gjort tidigare. Jag känner mig väldigt fräsch i kroppen. Jag tycker att jag är där jag bör vara nu, säger Johan Carlsson.

Imponerad av JAS-spelarna

”JC” tycker att laget har gjort en bra försäsong.

– Vi har varit väldigt tajta bakåt och vårt kontringsspel är förmodligen bäst i serien. Sen har vi ju vissa kvalitéer i vår förstafemma. Men framförallt är jag förvånad över att de unga killarna från JAS-laget har varit så bra. De är ödmjuka och tränar jämt.

Hur ser du på era chanser i serien?

– En annan placering än topp tre har jag svårt att se. Det kravet tycker jag att vi ska kunna ställa på oss själva. Jag tycker att vi har fyra femmor som håller i division två.

”Jättekul med kval”

VIBK premiärspelar borta mot Vetlanda på fredag klockan 20.00. Men det är inte den enda matchen Johan Carlsson kommer att spela i helgen. Vid klockan 13.00 på lördag spelar Storebro IF kvalmatch till division fyra, borta mot Stjärnan. I kvalgruppen återfinns också Tvärskog och Blomstermåla.

– Det ska bli jättekul med ett kval. Vi har gjort det fantastiskt bra efter våra förutsättningar och är i bra form. Känslan, utan att veta något speciellt om de andra lagen, är att det är en jämn kvalgrupp.

Varför är Storebro framme i ett kval?

– För att vi har en stark sammanhållning. Det är en klyscha, men i Storebro är det så. Vi är tajta som lag, har ett bra försvarsspel och sen har vi kvalitéer framåt.

Är ni redo att ta klivet upp i fyran igen?

– Organisatoriskt är klubben absolut redo för det. Laget är det inte som det är i dag. Men tar vi klivet upp får vi utgå från det, det ser jag inte några bekymmer med.

 

Här kan du läsa våra tidigare artiklar inför VIBK:s premiär:

* VIBK laddar för premiär - "Kan bli lite av en publikfavorit"

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt