Annons:

Många mål framåt när VIBK vann igen

Mattias Zeilon gjorde fem poäng när VIBK JAS tog andra raka segern.

Många mål framåt när VIBK vann igen

Vimmerby IBK:s juniorallsvenska lag har fått en smakstart på säsongen. Hemma mot Vetlanda kom andra raka trepoängaren. – Jag är jättenöjd, säger tränaren Micael Nilsson.

Annons:

Det blev en knapp 3–1-seger för Vimmerby i premiären av juniorallsvenskan mot Hovshaga.

I eftermiddagens match mot Vetlanda var det dock inget snack om saken – trots att starten och stora delar av första perioden var trevande.

Efter en period ledde nämligen gästerna med 4–3 och vid ställningen 4–2 efter elva minuter gjorde VIBK ett målvaktsbyte.

– Inställningen var loj i första perioden men vi tog tag i det och fick ihop lagdelarna på ett bättre sätt. Vi fick mer precision i våra passningar och hade bättre värderingar. Vi spelade verkligen ut och gjorde flera fina mål, säger tränaren Micael Nilsson.  

Vimmerby ledde med 6–4 efter två perioder och i tredje perioden gasade de ifrån till 10–5.
– På det hela taget är vi jättenöjda, då gör vi en kanonmatch. Vi håller oss i skinnet, har fokus på rätt saker och det bär frukt, säger Nilsson.

Hur nöjd är du efter denna seger?

– Jag är jättenöjd, framför allt med tanke på den vändnning vi gör. Vi startade tungt, hamnade i underläge och blev starkare ju längre matchen led. Det tyder på stark lagmoral.

Extra bra i ett starkt Vimmerby var målvakten Ludvig Strömsten, backen Carl Andersson och poängspelarna Mattias Zeilon och Elias Trawtschenko. Det här var Elias Trawtschenkos första JAS-match och då slog han till med tre mål och två målgivande passningar.

Fakta

Poäng, VIBK JAS: Elias Trawtschenko 3+2, Mattias Zeilon 2+3, Jesper Nilsson 1+1, Jack Fridh 1+0, Einar Karlsson 1+0, Edvin Nord Oscarsson 1+0, Axel Edvardsson 1+0, Adam Gunnarsson (mv) 0+1, Ludvig Strömsten (mv) 0+1, Samuel Gustavsson 0+1

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt