Annons:

VIBK hoppas på publikfest i morgon: ”Blivit bortskämda”

Vimmerby IBK hoppas på bra publikstöd i hemmapremiären. Foto: Linus Johansson

VIBK hoppas på publikfest i morgon: ”Blivit bortskämda”

På fredag kväll spelar Vimmerby IBK:s herrlag sin hemmapremiär. Slätafly står för motståndet och från VIBK-håll hoppas man förstås på mycket publik.
– Känslan är att det kommer mycket folk i morgon, säger VIBK-tränaren Jonas Friberg.

Annons:

De senaste säsongerna har Vimmerby IBK varit glödhett. Publiken har vallfärdat till idrottshallen. Det återstår att se om det fortsätter så när Slätafly kommer på besök i morgon kväll.

– Vi har blivit bortskämda med höga publiksiffror. Men man vet aldrig vad som händer med intresset från år till år. På träningsmatchen vi spelade hemma hade vi runt 300 åskådare så känslan är väl att det blir mycket folk, säger Jonas Friberg.

Känner revanschlusta

Vimmerby inledde säsongen med en 6-5-förlust borta mot Vetlanda i en match där VIBK tappade en 5-3-ledning.

– Vi har snackat en del om varför det blev som det blev där. Det gäller att vi klarar av att slå vakt om det vi har istället för att gapa efter mer. Förhoppningsvis kan vi dra lärdom av det till resten av säsongen.

Hur är känslan i laget?

– Jag tror att de flesta känner en revanschlusta efter premiären. Vi ska använda hemmaplan till vår fördel och trycka till dem.

Troligen ingen Karlsson

Slätafly spelade 3-3 hemma mot Gnosjö i sin premiärmatch förra helgen.

– Jag tror att Slätafly kommer att ha mycket boll, det brukar de vara glada åt. Det är ett fysiskt lag som har tappat en del spelare inför säsongen och de hade väl inte heller någon höjdarpremiär. På papperet är Slätafly sämre än förra säsongen, men vi kan inte stirra oss blinda på det. Jag tror att de kommer att vara topp fem när säsongen är slut.

Mycket talar för att Vimmerby får klara sig utan Kim Karlsson i morgon.

– Kim trampade snett på träningen i tisdags och foten har svullnat upp. Han vilade i går och kommer inte att köra fullt på träningen i dag. Vi får se hur det blir, men spontant tror jag inte att han kan spela, säger Jonas Friberg.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt