Fullsatt när Vimmerby vann hemmapremiären

Vimmerby IBK vann hemmapremiären mot Slätafly och Jonatan Green gjorde flera mål. Foto: Ossian Mathiasson

Hemmapremiär och fullsatt på läktaren.
Då tog Vimmerby IBK säsongens första seger efter 10–6 mot Slätafly.

I premiärmatchen mot Vetlanda valde Vimmerby en defensiv uppställning från start och där blev det förlust med 5–6 efter en svag avslutning.

Hemma mot Slätafly var det rena motsatsen.

Vimmerby kom ut i ett vansinnigt högt tempo och tryckte på hårt men det var Slätafly som länge hade ett målmässigt övertag.

Tre gånger tog Slätafly ledningen i första perioden – 1–0, 2-1 och 3-2 – och tre gånger kvitterade Vimmerby.

Viktig reducering av Green

I andra perioden tog Slätafly ledningen på nytt och ryckte ifrån till 5–3 via ett mål i powerplay och ett i boxplay.

När Slätafly drabbades av sin fjärde utvisning för aftonen skickade Jonatan Green in en viktig reducering till 4–5 i det numerära överlägets slutskede.

Minuten senare fick Vimmerby ett nytt power play och där kvitterade Victor Wall till 5–5, framspelad av Jonatan Green.

I slutet av andra perioden tog Vimmerby ledningen för första gången i matchen. VIBK ställde om blixtsnabbt på vänsterkanten och Johan Carlsson d.ä hittade en perfekt diagonalpassning till Mattias Zeilon som rakade in 6–5.

Satte 7-5 i krysset

Det avgörande rycket kom i inledningen av tredje perioden. Alexander Pettersson satte 7–5 i krysset, Andreas Brodin 8–5 och Jonatan Green 9–5.

Slätafly försökte sig på en slutforcering och gjorde 9–6 i powerplay. I slutet gjorde Wall 10-6, framspelad av Zeilon.

Vimmerby vann matchen och tog säsongens första seger. Framträdande i VIBK var Jonatan Green, Mattias Kåhlman och Mattias Zeilon.

Vimmerby-Slätafly 9–6 (3–3, 3–2, 3–1)

Första perioden: 0-1 (2.10) Johan Ramvall, 1-1 (2.21) Jonatan Green (Viktor Friman), 1–2 (4.23) Lukas Bertilsson, 2–2 (8.24) Jonatan Green (Mattias Zeilon), 2–3 (10.21) Johan Ramvall (Martin Magnusson), 3–3 (15.11) Johan Carlsson d.ä. (Victor Wall),

Andra perioden: 3–4 (25.16) Edvin Jansson (Martin Magnusson) i spel fem mot fyra, 3–5 (27.28) Johan Ramvall i spel fyra mot fem, 4–5 (31.56) Jonatan Green (Mattias Zeilon) i spel fem mot fyra, 5–5 (35.59) Victor Wall (Jonatan Green) i spel fem mot fyra, 6–5 (38.09) Mattias Zeilon (Johan Carlsson d.ä),

Tredje perioden: 7–5 (41.47) Alexander Pettersson, 8–5 (44.56) Andreas Brodin (Mattias Zeilon, 9–5 (50.18) Jonatan Green (Viktor Friman), 9–6 (55.49) Anton Nordlander (Emil Jonsson), 10–6 (58.48) Victor Wall (Mattias Zeilon).