Annons:

Sju minuter förstörde kvällen för Vimmerby IBK

Vimmerby åkte på säsongens andra förlust.

Sju minuter förstörde kvällen för Vimmerby IBK

Vimmerby IBK blev poänglöst i den svåra bortamatchen mot FBC Kalmarsund ungdom. Halvvägs in i den andra perioden ledde VIBK med 3-2, men sju minuter förstörde kvällen för gästerna. Kalmarsund vann till slut med 9-6.
– Vi kom inte upp i normal standard någon av oss, säger VIBK-tränaren Jonas Friberg.

Annons:

Vimmerby ledde matchen mot Kalmarsund med 1-0, 2-1 och 3-2 efter mål av Jonas Friberg, Jonatan Green och Kim Karlsson.

Det hjälpte dock inte. Halvvägs in i den andra perioden kom kvitteringen till 3-3. Mindre än sju minuter senare ledde Kalmarsund med 6-3 och det var också ställningen efter två perioder. Den smällan lyckades VIBK aldrig resa sig ifrån.

– De gjorde ett ryck där som vi inte mäktade med att resa oss ifrån. Vi var inte riktigt där av olika omständigheter, säger Jonas Friberg.

"Steget efter"

I den sista perioden var Vimmerby aldrig nära att kunna vända på matchen. Närmare än 7-4 (Victor Wall), 9-5 (Jonatan Green) och 9-6 (Green igen) kom inte gästerna, som därmed inkasserade en tung förlust.

– Det här var inte bra och det är bara att konstatera att Kalmarsund var bättre än vad vi var i kväll. Vi var steget efter hela tiden. Kalmarsund rullade på bra och hade mer tålamod.

Att släppa in nio mål är inget ni är vana vid längre?

– Så är det, men vi var inte riktigt där. Det gjorde att vi släppte till fler målchanser än vi är vana vid. Vi chanserade lite för mycket och gjorde inte försvarsspelet fullt ut.

Jonas Friberg framhöll inte någon spelare efter förlustmatchen.

– Vi kom inte upp i normal standard någon av oss, säger Jonas Friberg.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt