Annons:

Tredje raka segerjublet för VIBK - avgjorde sista tio

Vimmerby IBK tog sin tredje raka seger.

Tredje raka segerjublet för VIBK - avgjorde sista tio

Vimmerby IBK gjorde ingen vidare insats i bortamatchen mot CL98. Men tack vare fem mål under de sista tio minuterna kunde VIBK vinna med 6-1.
– Det här var den skönaste segern hittills, säger tränaren Marcus Edgren.

Annons:

Vimmerbys damlag har verkligen fått en pangstart i division två. Mot CL98 kom den tredje raka segern på lika många försök. Men även om VIBK hade ett rejält övertag dröjde det innan laget kunde avgöra matchen.

Drygt 13 minuter in i matchen var det hemmalaget som tog ledningen, men Vilma Edgren kvitterade bara några minuter senare.

Lennström visade vägen

Den andra perioden blev mållös och 1-1 stod sig även en bra bit in i den sista perioden. Med drygt tio minuter kvar att spela gav Ammelie Lennström Vimmerby ledningen med 2-1 och sedan rullade det på. Under matchens sista åtta minuter gjorde både Greta Koponen och Moa Edgren två mål vardera och såg till att VIBK vann med 6-1.

– Matchen går inte till historien som den bästa, men det var den skönaste segern hittills den här säsongen. Det var skönt att visa att vi kan vinna även när vi inte spelar bra, säger Marcus Edgren.

Duktig målvakt

Trots att det dröjde innan bortalaget kopplade ett målmässigt grepp om matchen så var Marcus Edgren aldrig orolig.

– Vi var bättre än vad CL var, men vi fick inte in bollarna. Det berodde på en blandning av dålig skärpa och att deras målvakt var duktig. Men nervös var jag inte. Det var mer en fråga om när målen skulle komma.

Vetlanda och Vimmerby är de enda lagen som står på full pott i tabellen.

Målvakten Klara Eklund fick beröm för sin insats mot CL98.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt