Annons:

Serieledaren väntar för VIBK - ”Det ska kosta att möta oss”

Kan Jonas Friberg och Lennart Lundgren föra Vimmerby till en seger i kväll? Foto: Linus Johansson

Serieledaren väntar för VIBK - ”Det ska kosta att möta oss”

Fullpoängaren Hovshaga AIF på hemmaplan är vad som väntar för Vimmerby IBK i kväll.
– Det är rätt skönt att få slå ur underläge, tycker VIBK-tränaren Lennart Lundgren.

Annons:

Hovshaga har startat säsongen på ett imponerande sätt. Laget har vunnit sina fem första matcher, gjort 38 mål och bara släppt in tio.

– Det ska bli intressant att möta dem, en riktig värdemätare. Att de bara har släppt in tio mål är riktigt imponerande. Hovshaga har ju varit med bland topplagen i några år och har kryddat med några spelare till den här säsongen, säger Lennart Lundgren.

”Inte anpassa oss”

Vimmerby IBK å sin sida har startat säsongen på ett okej sätt, men inte mer än så. De fem första matcherna har inbringat nio poäng, vilket placerar VIBK som fyra.

Vid seger mot Hovshaga kommer Vimmerby att ha tre poäng upp till serieledning. Vid förlust kommer det att skilja nio poäng. Det är med andra ord en mycket viktig match som väntar i kväll.

– Det gäller att vinna matcher, men vi ska inte stirra oss blinda på tabellen. Det jag kan säga är att Hovshaga ska vara riktigt, riktigt bra för att vinna mot oss. Det är rätt skönt att de kommer hit som favoriter och att vi får slå ur underläge. Sen är det vår hemmaborg och där ska det kosta att möta oss, säger Lennart Lundgren.

Hur ska ni besegra dem?

– Vi ska spela enligt vår plan och inte anpassa oss efter dem. Sen ska vi spela ett bra försvarsspel och så har vi (Jonatan) Green, (Victor) Wall och Kim (Karlsson).

Vimmerby har samtliga spelare tillgänglig till kvällens match.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt