VIBK TOG IMPONERANDE SEGER – SLOG SERIELEDAREN

Jonatan Greens glädje var enorm efter sitt mål i matchen mot Hovshaga. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerby spände musklerna i kväll och blev första lag att besegra serieledande Hovshaga denna säsong. Förstakedjan imponerade – och låg bakom samtliga åtta mål i 8–5-segern.

Hovshaga har imponerat stort i inledningen av säsongen.

Inte nog med att de har inlett med fem raka segrar så har de släppt in endast tio (!) mål på 300 minuter.

Vimmerby visste med andra ord vad som väntade när serieledaren kom på besök på fredagskvällen och svarade för en klockren defensiv insats.

Tidigt mål i andra perioden

Vimmerby lyckades väldigt väl med sin taktik, höll Hovshagas vassa offensiva kort utanför sig och satte en ramstark defensiv som inte gästerna hade problem med.

VIBK:s defensiva prestation imponerade och lika bra var förstafemmans kontringsspel.

Kim Karlsson gav Vimmerby ledningen när han skickade upp ett dragskott i första krysset efter 8.51 men glädjen blev kortvarig.

Direkt efter tekning spräckte Hovshaga sin målnolla.

Jonatan Green bröt sig sedan in från högerkanten, höll försvararen bakom sig och stötte in 2–1, ett resultat som lagen gick till periodvila med.

Publiken hade knappt hunnit bänka sig för den andra perioden när Kim Karlsson kom ren på högerkanten och lyfte upp 3–1 i bortre krysset.

4–1 kontrade Vimmerby in genom Victor Wall, assisterad av Kim Karlsson.

Viktigt mål i powerplay

Hovshaga reducerade två gånger om i andra perioden men Kim Karlssons dubbel såg till att VIBK ledde med 6–3 efter 40 minuter.

Hovshaga gjorde även 6–4 i tredje perioden och hade bud på fler mål.

Då, med en man mer på planen, gjorde Jonatan Green det viktiga 7–4-målet. Hovshaga satte 7–5 i powerplay och i tom bur satte Kim Karlsson 8–5.

Nu skiljer det endast tre poäng mellan Hovshaga och Vimmerby i toppen av division 2-tabellen.

Alla spelare i VIBK är värda ett omnämnande. Extra bra var målvakten Patrik Karlsson, som svarade för ett gäng svettiga räddningar, backen Andreas Brodin och femmålsskytten Kim Karlsson.

Vimmerby–Hovshaga 8–5 (2–1, 4–2, 2–2)

Första perioden: 1–0 (8.51) Kim Karlsson (Jonatan Green), 1–1 (9.14) Rasmus Carlsson (Linus Persson), 2–1 (10.37) Jonatan Green,

Andra perioden: 3–1 (20.04) Kim Karlsson, 4–1 (27.34) Victor Wall (Kim Karlsson), 4–2 (32.49) Albin Rylander (Carl Björksund), 5–2 (37.07) Kim Karlsson (Jens Lidesjö), 5–3 (37.56) Pontus Johansson (Rasmus Carlsson), 6–3 (39.34) Kim Karlsson,

Tredje perioden: 6–4 (47.26) Albin Rylander (Jesper Andersson), 7–4 (53.57) Jonatan Green (Kim Karlsson), 7–5 (57.13) Linus Persson (Ludvig Eriksson), 8–5 (58.49) Kim Karlsson.

Skott: 22–23 (9–4, 6–5, 7–14)