VIBK knäckte Nässjö i första perioden - ny tvåa i tabellen

Jonatan Green gjorde fyra poäng i kvällens match och klappar här om Mattias Zeilon, som också blev målskytt. Foto: Simon Henriksson

Vimmerby IBK tog en mycket viktig seger i kvällens hemmamatch mot Nässjö. VIBK gjorde det avgörande rycket redan i den första perioden där laget gick fram till en 4-0-ledning. Till slut vann Vimmerby med 6-2.

Det dröjde bara två minuter och 52 sekunder innan Jonatan Green gav Vimmerby ledningen. Det var en ledning som hemmalaget aldrig släppte.

Drygt sex minuter in i matchen utökade Kim Karlsson till 2-0 och under den första periodens två sista minuter gjorde Mattias Zeilon 3-0 och Alexander Johansson 4-0.

Ny tvåa i tabellen

Den andra perioden var under långa stunder ett sömnpiller och den bjöd dessutom bara på två mål. För VIBK:s del var det Victor Wall som utökade till 5-0.

Vimmerby spelade ett säkert försvarsspel under stora delar av matchen och var aldrig nära att släppa någon poäng ifrån sig. I mitten av den sista perioden utökade Jonatan Green till 6-1 och det var den definitiva spiken i kistan.

Segern tog VIBK upp på andraplatsen i tabellen, men med en match mer spelad än toppkonkurrenterna.

VIBK:s poäng: