Annons:

Junioren har överraskat sig själv: ”Bättre än jag förväntat mig”

Jesper Nilsson har överraskat på sig själv så här långt in på säsongen. Foto: Ossian Mathiasson

Junioren har överraskat sig själv: ”Bättre än jag förväntat mig”

Flera juniorer har fått chansen i Vimmerby IBK den här säsongen. En av dem som har övertygat mest är 17-årige Jesper Nilsson.
– Jag har presterat bättre än vad jag hade förväntat mig, säger Jesper Nilsson.

Annons:

Inför den här säsongen tappade Vimmerby IBK en hel femma. Flera av ersättarna är unga killar från de egna leden. Som 17-årige Jesper Nilsson.

Han är positivt överraskad över både lagets och sin egen insats så här långt.

– Ser jag till laget så har det faktiskt gått bättre än vad jag trodde. Jag hade inte så stora förväntningar så en tredjeplats känns bra i det här läget. Det är ju lite av en generationsväxling i laget och vi unga kommer upp mer och mer. Jag måste säga att det ser väldigt bra ut, säger Jesper Nilsson.

Och för egen del?

– Jag har presterat bättre än vad jag hade förväntat mig. Till en början hade jag inga större förväntningar på att ta en plats i andrafemman som jag har gjort i de senaste matcherna. Min plan inför säsongen var bara att slita på och låta tiden utvisa vad det skulle räcka till.

”En tidsfråga”

Jesper Nilsson har så här långt bokförts för tre mål i seriespelet i division två. Alla tre har kommit på bortaplan.

– Drömmen är ju att göra mål inför vår härliga publik och klack på hemmaplan. Jag hoppas att det kommer snart, säger Jesper Nilsson.

Sett till det som 17-åringen har visat upp hittills är känslan att det kan bli betydligt fler poäng från hans klubba framöver.

– Det är nog bara en tidsfråga. Jag får arbeta mig in i det succesivt. Det är ju lite skillnad på tempot jämfört med vad jag är van vid.

Goda chanser på avancemang

I morgon, fredag, spelar serietrean Vimmerby hemma mot nian Carlshamn.

– Med tanke på hur starka vi har varit hemma i de sista matcherna så räknar jag med en vinst. Men det krävs hårt slit i 60 minuter. Jag har inte så bra koll på Carlshamn, men vi måste gå in och visa att vi bestämmer från start och styra spelet, säger Jesper Nilsson.

Hur ser du på VIBK:s chanser att ta klivet upp i division ett den här säsongen?

– För tillfället tror jag att vi har väldigt goda chanser att nå division ett. Vi har gjort en så pass bra första halva av serien, annars brukar ju andra halvan vara vår starkaste. 

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt