Annons:

Kim gjorde fyra i VIBK-krossen:

Kim Karlsson satte fyra i segern mot Carlshamn. Foto: Ossian Mathiasson

Kim gjorde fyra i VIBK-krossen: "Blir ett jäkla tryck"

Vimmerby IBK vann med 10-4. Storsegern var faktiskt i underkant.
– Vi visar vart skåpet ska stå direkt, säger fyramålsskytten Kim Karlsson.

Annons:

Hemmastarka VIBK är tillbaka. 

Segermatchen mot Carlshamns IBK var den femte raka i Idrottshallen. 

– Ja, det är stor skillnad. Det var nästan tvärtom förra året. Jag vet inte om det berodde på att vi förlorade de två första, det blev lite oro kanske. Ibland kändes det inte som vår hemmaborg, men nu ligger vi rätt och har ett bra spel för den här hallen, säger Kim Karlsson, som också hyllade hemmapubliken: 

– De hjälper verkligen till. Det blir ett jäkla tryck. Kul att ha dem här. 

"Kontrollerat och bra"

Kim Karlsson fick verkligen målskyttet att lossna i den överlägsna segern. Fyra av lagets tio mål svarade han för. Jonas Friberg var inte mycket sämre med sina tre. 

– De rullar in i dag. Jag ska ju göra mål, så det är skönt när de trillar in. Det är alltid kul och skönt att göra ett så tidigt med.

VIBK var aldrig hotat och tillät inte Carlshamn att få skuggan av en chans. 

– Det var kontrollerat och bra. Vi går ut och visar vart skåpet ska stå direkt. Vi gör tre snabba i första och så gör vi tre snabba i andra med. Sedan sänker vi oss väl lite och kommer in i deras tempo. Men det är rätt vanligt med kanske, för de spelar ju rätt tråkig innebandy. 

"En trea till innan jul"

VIBK är nu tillfällig tvåa i tabellen. Vetlanda har chansen att återta andraplatsen på söndag, men VIBK är absolut med i racet. 

– Så känner man väl, men det är ju som förra året och alla andra år. Vi måste ta en trea innan jul och sedan köra på. Men vi har haft problem mot Nybro borta förr och vi måste köra på nu.

Fakta

Poäng i VIBK: 

Kim Karlsson (4+0), Jonas Friberg (3+0), Jonatan Green (2+3), Viktor Nilsson (1+0), Mattias Zeilon (0+2), Victor Wall (0+2), Jesper Nilsson (0+1) och Johan d.y Carlsson (0+1). 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt