Annons:

Ovan situation för VIBK: ”Vi brukar vara uträknade så här års”

Viktor Friman missar matchen mot Nybro. Foto: Ossian Mathiasson

Ovan situation för VIBK: ”Vi brukar vara uträknade så här års”

Vimmerby IBK brukar vara svagt på hösten och komma starkt på våren. Den här säsongen är det annorlunda. Oavsett hur det går i den sista matchen innan juluppehållet, borta mot Nybro i morgon, kommer VIBK vara med i toppstriden.
– Det är lite ovant. Vi brukar ju vara uträknade så här års, säger VIBK-tränaren Jonas Friberg.

Annons:

Tio matcher in i division två hittar vi Vimmerby IBK på en tredjeplats i tabellen. Upp till serieledande Vetlanda skiljer det bara två poäng.

– Oavsett hur det går i den sista omgången innan uppehållet så kommer vi att vara med där uppe. Det är lite ovant. Vi brukar ju vara uträknade så här års, skrattar Jonas Friberg.

Vad beror förvandlingen på?

– Jag tror det handlar om att vi har skärpt till försvarsspelet lite. Sen har de andra lagen slagit varandra på ett annat sätt än tidigare år vilket har gjort att det blivit en öppnare serie.

Friman saknas

Känslan från sidan är att serien är något sämre i år.

Håller du med om det?

– Det är svårt att säga. Men jag trodde att fler lag skulle prestera bättre, som Slätafly och Carlshamn till exempel.

Den sista matchen innan juluppehållet spelas för Vimmerbys del borta mot Nybro på fredagskvällen. Ett Nybro som parkerar på tionde plats i serien.

– En lurig bortamatch som alla andra. Hemma har vi bra fart på grejerna, men borta måste vi komma in i position och hitta balansen i laget. Sen har vi haft problem med målskyttet på bortaplan så vi måste bli effektivare.

Dina tankar om Nybro?

– De flesta lagen i serien klarar av att spela bra på sin hemmaplan. Det gäller att vi går in för det stenhårt. Vi har ett bra go i laget så jag är inte orolig, men jobbet måste göras.

Viktor Friman är bortrest och inte tillgänglig till matchen mot Nybro. Utöver det har VIBK samtliga spelare tillgängliga.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt