Annons:

VIBK får fira jul som tvåa: ”Gör ett fantastiskt jobb”

Vimmerby har gjort en bra första halva av säsongen och ligger tvåa när serien går på juluppehåll. Foto: Ossian Mathiasson

VIBK får fira jul som tvåa: ”Gör ett fantastiskt jobb”

Vimmerby IBK går till jul- och nyårsvila som serietvåa i division 2. Matchhjälten Victor Wall njöt av segern.
– Det var tre viktiga poäng. Nu ligger vi på rätt sida strecket, säger han.

Annons:

Vimmerby tog sin åttonde seger i Nybro och går om Vetlanda i tabellen. Upp till andraplatsen och till en skön jul- och nyårsledighet.

– Det är helt galet, så himla skönt. Killarna gör ett helt fantastiskt jobb. När Nybro gjorde tre raka mål i tredje perioden och gick upp till 7–6 är det riktigt starkt att vi tar oss i kragen och vänder till seger. Känslan är underbar när man vinner såna matcher, säger tränaren Lennart Lennart Lundgren.

"Helt gudomliga"

I vanlig ordning visade förstakedjan med Victor Wall, Kim Karlsson och Jonatan Green rne och skär klass.  De låg bakom sju av lagets åtta mål och fick massa beröm.

– De är helt gudomliga. Alla tre gör mål och kämpar stenhårt. Sen har vi Kåhlman (Mattias), han har tre assistpoäng och det är riktigt bra. Han slog flera öppnande passningar, säger Lundgren.

Efter 1–1 i första perioden gjorde Nybro ett målmässigt ryck fram till 3–1 i början av andra perioden, något som fick Lundgren att agera.

– Vi var i gungning. Vi var vimsiga ute på planen och gjorde många felaktiga beslut Vi gjorde några byten som föll väl ut, säger Lundgren.

"En otrolig lättnad"

Underläge 1–3 förvandlades till ledning med 5–4 inför slutperioden och direkt i tredje perioden sköt Victor Wall 6–4. 

Nybro vände på nytt och ledde med 7–6 i mitten av perioden innan Victor Wall iscensatte en ny vändning som gav seger.

Han spelade fram till Jonatan Greens kvittering och stod på rätt plats vid rätt tillfälle när han gjorde 8–7 från nära håll efter 17.35.

– Det var ett riktigt slumpmål. Kim sköt ett skott som målvakten slog ut och bollen träffade hälen på mig och gick in i mål. Skönt att vi kunde ha marginalerna på vår sida. Det är en otrolig lättnad, Nybro var mycket bättre än vad vi trodde, säger Victor Wall.

Ny tvåa i serien

Lennart Lundgren var också väldigt nöjd.

– Skönt att se hur vi sliter som ett lag och ställer upp för varandra, det var grymt. Nu ligger vi tvåa och det känns fruktansvärt skönt. Nu ska vi köra lite fys i nästa vecka.

Vimmerby är ny tvåa i tabellen sedan Vetlanda kammat noll i det svåra bortamötet med FBC Kalmarsund Ungdom (förlust 6–11).

Plusbetyg delades ut till Wall, Kåhlman och målvakten Ludvig Strömsten, som var strålande bra.

– Han gjorde en fantastisk match. Vi har två riktigt bra målvakter (Ludvig Strömsten och Patrik Karlsson) som stöttar varandra och visar bra form.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt